Hamsi bereketi!

Yüz güldürdü

Hamsi bereketi!

Batı Karadeniz Bölgesinin en önemli balıkçı limanına sahip Akçakoca'da sezona kötü başlayan balıkçıların yüzü son dönemde bolca tutulan hamsi ile güldü.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bir hafta öncesine kadar 8 lira olan hamsi, denize açılan balıkçıların ağlarına son dönemde bolca takılmasıyla 5 liraya kadar düştü.

Sezon başlangıcında denize açılan balıkçılar bölgede yaşanan fırtınanın balığın Doğu Karadeniz kısmına göç etmesine neden olduğunu ve ağlarını boş çeltiklerini belirttiler.

Akçakoca'nın on mil açıklarında gırgır'la avlanan balıkçı Tanju Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, limanda teslim ettikleri hamsiyi karadeniz boğazından giriş yaparken yakaladıklarını söyledi.

Zonguldak Ereğli'den Akçakoca'ya kadar olan alanda balık olduğuna değinen Aslan, bu yıl balığın açıktan, boğaz tarafından geldiğini vurguladı.

Geçen yıla nazaran bu yıl Karadeniz'in her yerinde balık olduğunu sözlerine ekleyen Aslan, ''Geçmiş yıllarda balığın girişi boğazda başlardı ve Ereğli ya da Sinop'ta biterdi. Şu an Trabzon'da, Sinop'ta, Hopa'da, Boğazda da var. Her yerde Karadeniz hamsisi var. Günlük bir gırgırın yakalama kapasitesi bin ile bin 500 kasa arasındadır'' dedi.