İndirim 1 lira fark ettirdi düşüş Kurban’a kaldı!

ESK’nın et fiyatlarındaki yükselişi engellemek için yaptığı indirim, piyasadaki fiyatları 1 lira geriletebildi. Beklenen düşüş Kurban Bayramı sonrası olacak.

İndirim 1 lira fark ettirdi düşüş Kurban’a kaldı!

KIRMIZI et fiyatlarında son dönemdeki artışın ardından Et ve Süt Kurumu (ESK), ürünlerinde yüzde 5 indirim kararı alırken, sektör temsilcileri, bu müdahalenin yerinde olduğunu, fiyatların da Kurban Bayramı’nın ardından tekrar düşüşe geçeceğini belirtiyor.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç, 2010 yılında karkas fiyatının 18.50 lirayken, 5 yıl sonra 26 liraya kadar çıktığını ifade ederek, en son ESK müdahalesiyle et fiyatların ortalama 1 lira düştüğünü söyledi.

En üst seviyede

Kurban Bayramı sonrası fiyatların düşeceğini belirten Bülent Tunç, “Yaz aylarının yaşanması, Kurban Bayramı’ndaki psikolojik beklenti fiyatları 1-2 lira gibi yukarıya çıkardı ama bayramdan sonra zaten piyasa stabil hale gelecek. Çünkü tüketim düşecek, düştüğü zaman da zaten yeterli üretim var” dedi.

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (TÜRKİYEM-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Karakuş fiyatların en üst seviyeye geldiğini belirterek, “Et fiyatları bundan sonra aynı kalacak ve geri gidecek” diye konuştu.

ESK karkas et satacak

ET ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü (ESK) dondurulmuş çeyrek karkas sığır eti satışı yapacak. Satışı yapılacak toplam ürün miktarı kurumun stok durumuna göre firma bazında aylık 200 tonun üzerinde olmayacak. Satış ve teslimat Sakarya ve Sincan Et Kombinası Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek. Ürünün kilogram fiyatı 21.50 lira + KDV olarak belirlendi.