İsrailli turistin ilk tercihi Türkiye

Mavi Marmara baskınından sonra ziyaret sayısı düşüşe geçmişti

İsrailli turistin ilk tercihi Türkiye

Mavi Marmara’nın ardından seyahatlerini azaltan İsrailli turistlerin ilk tercihai bu yıl Türkiye oldu. Yılın ilk 7 ayında 172 bin İsrailli Türkiye’ye geldi, Yunanistan ve ABD geride kaldı.

MAVİ Marmara baskınından sonra Türkiye’ye seyahatlerini azaltan İsrailli turistlerin tercihi değişti. Türkiye, İsrail vatandaşlarının yurt dışında tercih ettiği ilk ülke oldu. İki ülke arasındaki gergin olan diplomatik ilişkilere rağmen Ocak-Temmuz döneminde Türkiye’ye gelen İsrailli turist sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artarak 172 bini aştı. Bununla birlikte, turistlerin önemli bir bölümünün Türkiye üzerinden aktarmalı uçuşlarla Avrupa, Uzakdoğu ve Amerika’ya gittikleri belirtildi.

2014 yılının Ocak-Temmuz döneminde İsrail’den Türkiye’ye gelen turist sayısı 121 bin 714 kişi olurken, yıllık rakam 188 bin 608 kişiye ulaşmıştı. Bu yıl ise özellikle Temmuz ayında büyük bir sıçrama yaşandı. Haziran’a kadar 71 bin 421 İsrailli turist gelirken, Temmuz’da bu rakam 172 bin 507 kişiye ulaştı.

İsrailli turistin ilk tercihi Türkiye - Resim: 1

Yunanistan 2. sırada

İsrailli turistlerin seyahatleri yalnızca Türkiye’de değil Avrupa ülkelerinde de arttı. İkinci sıradaki Yunanistan’ı yüzde 29 artışla 169 bin 248 kişi ziyaret ederken, üçüncü sıradaki ABD’yi yüzde 10 artışla 136 bin 373 kişi ziyaret etti. Yıllardır ilk tercih olan ABD üçüncü sıraya gerilerken, Yunanistan ikinci oldu.

Kaynak:Gazetevatan