İstanbul’un en uygun fiyatlı ilçeleri

Megakent İstanbul’da; 25’i Avrupa Yakası, 14’ü Anadolu Yakasında olmak üzere toplamda 39 ilçe bulunuyor. Bu ilçelere bağlı mahalle sayısı ise 1000’e yakın! Elbette bu ilçelerin veya semtlerin tamamında ev kiraları farklı tutarlara tekabül ediyor. Bazı semtlerde ev kiraları oldukça yüksek meblağları bulabiliyor. Bazı semtlerde ise daha düşük bir bütçeye sahip olanların rahatlıkla kalabileceği evler mevcut. Ev kiralarının en uygun olduğu ilçelere ise birkaç örnek verebiliriz.

İstanbul’un en uygun fiyatlı ilçeleri
Silivri
Kent merkezine uzak olması nedeniyle ev kiralarının daha uygun olduğu bir bölge ile tanışmaya hazır mısınız? Avrupa Yakasında yer alan Silivri, en ucuz İstanbul kiralık daire seçeneklerini görmek isteyenlerin tercihi oluyor. Bu arada Silivri 45 km uzunluğunda bir sahil şeridine sahip olduğundan deniz kıyısında ikamet etmek isteyenler tarafından da tercih edilebilir. Hem yalnız yaşayanlara hem de kalabalık ailelere uygun olan çok sayıda kiralık ev seçeneği sunmayı başarıyor. 1+1, 2+1 ya da 3+1 kiralık ev seçeneklerini, kira fiyatları ile birlikte görüntülemek isterseniz hepsiemlak internet sitesine uğrayabilirsiniz.
Esenyurt
Kiraların kentteki diğer semtlere nazaran daha uygun rakamlardan oluştuğu semtlerden biri de Esenyurt oluyor. Bu bölgede çoğunlukla dar gelirli ailelerin yaşıyor olması, kira fiyatlarındaki yükselişin az oranda olmasını beraberinde getiriyor. Dolayısıyla kira için yüksek bir bütçe ayırmak istemeyenler, öncelikle Esenyurt kiralık ev ilanlarını incelemeyi tercih ediyor. Küçük bir daire kiralamak isteyenlere yönelik çözümler de var. 1+1 ev ilanlarını inceleyebilir ve size uygun olanları için kiralama işlemlerini de yapabilirsiniz. Ev kiraları hakkında fikir edinmeniz durumunda diğer ilçeler ile fiyat kıyaslaması yapmanız daha kolay olacaktır.
Arnavutköy
Ucuz kiralık ev bulmak isteyenlerin öncelikli seçimlerinden biri de Arnavutköy oluyor. Kiralık ev sayısının fazla olduğu semtlerden biridir. Bu nedenle beklentilerinize ya da ihtiyaçlarınıza uygun bir ev bulmanızın zor olmayacağını söyleyebiliriz. Oldukça keyifli bir yaşam alanı olması ve eski Rum tarzında mimariye sahip evlerin bulunması, semtin sokaklarını eşsiz kılıyor. Arnavutköy’de alışveriş alanları, kafe ve restoranlar, okullar, sanat ve kültür merkezleri de oldukça fazla! Bölge halkının semtten ayrılmadan tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiğini de ekleyelim. Yine internetten online olarak Arnavutköy kiralık ev ilanları incelenebilir.
Beylikdüzü
Ev kiralarının ciddi derecede yükselmesi ile birlikte kiraların ucuz olduğu semtlere taşınanların sayısı da yükseldi. Elbette sıklıkla tercih edilen bölgelerden biri de Beylikdüzü oluyor. Kira fiyatları daha düşük olmakla birlikte yeni bina sayısının fazla olması da Beylükdüzü’nün ilgi görme nedenlerinden biridir. Daha yakın bir tarihte inşa edilmiş binalara yerleşmek isteyenler kiralık ev ilanlarına bakarken öncelikle Beylikdüzü’nü seçiyor. Bu arada siz de sadece belirli bir semtte bulunan kiralık ev ilanlarının listeleyebilirsiniz. Bunun için hepsiemlak.com üzerinden filtreleme seçeneklerini kullanabilirsiniz. Sadece sizin işaretlediğiniz semtlerde bulunan kiralık ev ilanlarının karşınıza çıkmasını sağlamış olursunuz.
Tuzla
Kent merkezine çok sık gidip gelmiyorsanız Tuzla’yı da tercih edebilirsiniz. Merkeze uzak olması, bu bölgede kira fiyatlarının bir miktar daha düşük olmasının temel nedenidir. Aileler için tercih edilebilecek çok sayıda kiralık ev seçeneğinin olduğunu da eklemek gerekir. Geniş 3+1 eve ihtiyaç duyanlar, Tuzla kiralık daire fiyatlarını hemen gözden geçirmeye başlayabilir. Çocuklu aileler için de gayet uygun bir seçenek olduğunun altını çizebiliriz.
İstanbul’da kiralık veya satılık ev bulmanın en kolay yolunun hepsiemlak internet sitesinden geçtiğini belirtelim. Bu platformda kiralık ev ilanı sayısı çok fazla olduğundan birkaç seçenek ile yetinmek durumunda kalmıyorsunuz. Ayrıca ilanları fiyata göre sıralama şansınız da oluyor!