İşte Mehmet Topal'ın karakol ifadesi!

Mehmet Topal, emniyette verdiği ifadede “Kimseyle sorunum yok. Tehdit almadım. Yolda giderken tak diye bir ses duydum. Ondan sonra vurulduğumuzu anladım. Kim niye yaptı bilmiyorum” dedi.

İşte Mehmet Topal'ın karakol ifadesi!

SUIKAST sonrası Sancaktepe Karakolu’nda ifadesi alınan Mehmet Topal, “Kimseyle sorunum yok. Tehdit almadım” dedi. Emniyet, Topal’a yapılan saldırıyı tüm yönleriyle araştırıyor. Terör eyleminden mafya saldırısına kadar her türlü olasılık değerlendiriliyor. Saldırganların kim olduğu, saldırıyı neden gerçekleştirdiği, suikastın zamanlaması kadar her türlü detay mercek altına alındı.

İŞTE O İFADE

Mehmet’e düşmanı olup olmadığı, mafya tipi yapılardan tehdit alıp almadığı, son dönemlerde husumet yaşadığı biri olup olmadığı soruldu. Mehmet ise AKŞAM’ın ulaştığı karakol ifadesinde “Kimseyle sorunum yok. Tehdit almadım. Yolda giderken tak diye bir ses duydum. Ondan sonra vurulduğumuzu anladım. Kim niye yaptı bilmiyorum” diye konuştu.

Korkmayın ben iyiyim

Silahlı saldırıya uğrayan Mehmet Topal, panik halinde kendisini arayan yakınlarına "Korkmayın ben iyiyim" diye bilgi verdi

MEHMET Topal, şoku atlattıktan sonra Sancaktepe Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermeye giderken olayı duyan yakınları büyük bir panik yaşadı. Yıldız futbolcunun telefonu susmak bilmedi. Mehmet, olayı sosyal medya ve televizyonlardan duyan yakınlarına "Korkmayın ben iyiyim" diye bilgi verdi.

KORKUTMAK DEĞİL ÖLDÜRMEK İÇİN

Polis önce saldırının saçmayla yapıldığını sandı ama olay yeri uzmanları kurşun olduğunu belirledi. Emniyet, olayın korkutmak için yapılmadığını, direkt Mehmet Topal'ın hedef alındığını düşünüyor.

Araç seyir halinde olduğu için kurşun, Topal’ın değil, Uygar’ın olduğu bölüme isabet etti. Suikast ile ilgili 1 şüpheli aranıyor. Plaka belirlendi. Aracı Samandıra’dan itibaren takip ettiği değerlendiriliyor.

F.BAHÇE’YE 4 Nisan’da düzenlenen silahlı saldırının failleri üzerinden 130 gün geçmiş olmasına rağmen hâlâ bulunmamışken, dün de içinde Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek’e suikast düzenlendi. Emniyet, silahlı saldırının korkutmak için değil Mehmet Topal’ı öldürmek için düzenlendiğini değerlendiriyor. Mehmet Topal, F.Bahçe’nin dün sabah Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yaptığı sabah idmanının ardından eve gitmek için yola çıktı. Yanında takımın genç oyuncularından Uygar Mert Zeybek de vardı. İki futbolcu daha sonra Yunanistan’ın İstanbul konsolosluğuna gidip gelecek hafta oynanacak Atromitos maçı için vize işlemlerini yapacaktı.

YA DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETSEYDİ

Mehmet Topal’ın kullandığı araç, Samandıra gişelerine gelmeden hemen önce kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kurşunlandı. Kurşun, Uygar’ın oturduğu aracın sağ ön kısmına isabet etti. Ancak hedef Mehmet Topal’dı. Seyir halinde ateş edildiği için kurşun hedef saptı. İki futbolcu önce ne olduğunu anlamadı. Camdaki çatlağı görünce Mehmet Topal, büyük bir soğukkanlılıkla aracı sağa çekti. Mehmet ve Uygar, olay yerinden kaçmaya çalışan bir aracı fark etti ama olayın sıcaklığı ile plakasını almayı başaramadı. Olayın bir terör saldırısı olduğunu fark edince de hemen 155’i arayıp polisten yardım istediler.

SALDIRGAN GÜVENLİK KAMERALARINDA

Mehmet ve Uygar, Sancaktepe Karakolu’na gidip ifade verirken, olay yeri inceleme ekipleri de saldırının yapıldığı yerde geniş çaplı bir inceleme başlattı. Polis önce saldırının saçmayla yapıldığını sandı. Ancak olay yeri uzmanları araçta yaptığı incelemede saldırının kurşunla yapıldığını tespit etti. Saldırganın kullandığı araç ise otoyoldaki kameralara takıldı. Plakası belirlenen 1 şüpheli aranıyor. Saldırganın Mehmet Topal'ı Samandıra’dan çıktığı andan itibaren takip ettiği değerlendiriliyor. Emniyet uzmanlarına göre, saldırı, Mehmet Topal’ı korkutmak için değim direkt milli futbolcuyu öldürmek için gerçekleştirildi.

Kurşungeçirmez cam kurtardı

MEHMET Topal ile araç içinde bulunan diğer F.Bahçeli oyuncu Uygar Mert Zeybek suikasttan aracın camlarının kurşungeçirmez özelliği sayesinde büyük bir şans eseri yara almadan kurtuldu. Kötü niyetli kişiler, Mehmet Topal’ın neden kurşungeçirmez camlı araç kullandığını gündeme getirerek olayın vahametini hafifletmeye çalıştı. Ancak Mehmet’in kullandığı araçta kurşungeçirmez cam standart. 180 bin euro veren herhangi bir kişi, araçla birlikte otomatik olarak kurşungeçirmez cama da sahip oluyor.

Terör kazanmasın liglere ara yok

TFF, saldırganların panik havası yaratıp, amaçlarına ulaşmaması için liglerin önceden planlandığı gibi cuma günü başlatmayı planlıyor.

LİGLERİN başlamasına 3 gün kala Mehmet Topal’a düzenlenen suikast sonrası TFF’nin alacağı tavır merak ediliyordu. TFF, önce resmi siteden bir bildiri yayınlayıp, saldırıyı kınadı. Açıklamada “Milli Takımımızın ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün oyuncularından Mehmet Topal'a arabasıyla seyir halindeyken yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, tüm Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diliyoruz. Bu saldırıyı sadece A Milli Takımımızın ve güzide bir kulübümüzün bir oyuncusuna değil, Türk futboluna yapılmış bir saldırı olarak addediyor ve sorumluların yakalanıp bir an önce hak ettikleri cezayı almalarını temenni ediyoruz” denildi. TFF, saldırganların panik havası yaratıp, amaçlarına ulaşmaması için liglerin ertelenmesi fikrini gündeme almadı. Sezon, önceden planlandığı gibi cuma günü F.Bahçe-Eskişehir maçıyla başlayacak.

Silahlı terör saldırısı

F.Bahçe Kulübü, suikastı bir terör eylemi olarak niteledi. Sarı-Lacivertli yönetim, 4 Nisan’daki saldırının faillerinin bulunmaması için de “Manidar” ifadesini kullandı.

F.BAHÇE, Mehmet Topal’a suikast sonrası yaptığı açıklamada olayı terör saldırısı olarak niteledi. İşte o açıklama: “Bu saldırı silahlı bir terör eylemidir. Art arda gelen bu saldırıları şiddet ve esefle kınıyoruz. Fail ya da faillerin en kısa süre içinde bulunup adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz. Daha önce de faciadan şans eseri kurtulan futbol takımımızın yaşadığı silahlı saldırının aydınlatılmasına yönelik başvurularımızın hala sonuçlanmamasını manidar bulmaktayız. Tüm devlet birimlerini, yaşadığımız terör saldırılarının aydınlatılması konusunda tekrar göreve davet ediyor, oyuncularımız Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek ile aileleri ve tüm Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Yabancılar şok yaşıyor

Olay duyulur duyulmaz F.Bahçe’nin yabancı futbolcularının telefonları susmak bilmedi. Yakınları, uluslararası haber ajansları ve ülke basını, lejyonerleri büyük bir baskı altına aldı.

SALDIRI, Mehmet Topal kadar F.Bahçe’nin yabancı futbolcularını da derinden sarstı. Olayı duyan lejyonerler büyük şok yaşadı. Dehşet içinde kalan yabancılar, saldırı ile ilgili bilgi alıp, Mehmet Topal ve Uygar’ın sağlık durumlarının iyi olduğunu sevinirken, ülkelerinden gelen telefonlarla büyük bir baskı altına alındı. Yakınları, uluslararası ajanslar ve ülkelerinin basın mensupları yabancı futbolcuları arayıp bilgi almaya çalıştı. Ülke imajı bir kez daha sarsıldı.

(Akşam)