İşte Van'ın 'çılgın projesi'nin detayları

Deprem felaketi sebebiyle zor günler yaşayan Van'ı marka kent yapacak çalışmanın detayları belli oldu.

İşte Van'ın 'çılgın projesi'nin detayları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni imar planıyla, Van Gölü kıyısındaki Erciş, bölgenin turizm merkezlerinden biri haline getirilecek. Kente, lüks yatlar için bir marina, plaj ve Dalyan gibi kent içi su kanalları yapılacak. Londra'da Thames Nehri kıyısında yer alan dünyaca ünlü dönme dolap ‘London Eye' gibi bir dönme dolap da Van Gölü kıyısına kurulacak.

Zaman'dan Ercan Baysal'ın haberine göre; Van Gölü kıyısındaki Erciş'te yaklaşık 500 hektarlık bir bölge özel proje alanı ilan edildi. Bu alana Van'ın yanı sıra bölgeye de hitap edecek yeni sosyal donatı alanları yapılacak. Erciş için hazırlanan Kentsel Tasarım Projesi'ne göre, kent, üniversitesi, dev alışveriş merkezleri, lüks konutları ve yat limanıyla adeta bir Avrupa şehri oluşturulacak. Kente, olimpik stadyum yapılacak. Böylece, önemli uluslararası karşılaşmaların bölgede yapılması için de çalışma yürütülecek. Bakanlık, Erciş'in yeni tasarımının uygulanmasına bu yıl içerisinde başlayacak.

Van'da şimdiye kadar teknelerin yanaşması için ciddi bir liman bölgesi bulunmazken, bakanlık ilk defa bölge için yat limanı da tasarladı. Yüksek kapasiteli olan marinanın, bölgede turizmin canlanmasına da katkı sağlaması hedefleniyor. Burada sportif faaliyetler de yapılacak. Marina bölgesinde açılacak kanallar ile Van Gölü Erciş'in içlerine doğru ilerleyecek. Bu kanalların ortasına minik bir ada da inşa edilecek. Böylece Van, Muğla'daki Dalyan gibi kanallara sahip olacak.

Haberin devamı için tıklayın