Kapasite kullanımı 9 yılın zirvesinde

Hükümetin başta Kredi Garanti Fonu olmak üzere ekonomiyi canlandırmak için sağladığı teşvikler, sanayide çarkların dönüşünü hızlandırdı. Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, imalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı, Haziran'da bir önceki aya göre yüzde 79 ile Eylül 2008'den bu yanaki en yüksek seviyeye çıktı.

Kapasite kullanımı 9 yılın zirvesinde

Öte yandan Reel Kesim Güven Endeksi de haziran ayında mayısa göre 3.2 puan artarak 112.4 seviyesinde gerçekleşti. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı, genel gidişat, son üç aydaki toplam sipariş miktarı, mevcut mamul mal stoku miktarı, sabit sermaye yatırım harcaması, mevcut toplam sipariş miktarı ve gelecek üç aydaki toplam istihdam miktarı endeksi artış yönünde etkilerken, gelecek üç aydaki üretim hacmine ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkiledi.
Borsa İstanbul'da endesk dün gün içinde 100 bin 265 puana kadar yükseldi.
Dolar da 3.52 TL'nin altına gerilerken, TL dolar karşısında en iyi performans gösteren para birimleri arasında yer aldı

TÜRKİYE İLGİ ODAĞI OLACAK

Öte yandan Merkez Bankası'nın dün açıkladığı verilere göre, hisse senedi ile tahvil-bono piyasasına 9-16 Haziran tarihleri arasında 1 milyar dolarla son 11 ayın en yüksek yabancı girişi gerçekleşti. Olumlu küresel konjonktür, hızlanan büyüme ve güçlenen şirket kârlarının etkisiyle Türkiye'nin önümüzdeki dönemde de ilgi odağı olması bekleniyor.