Mehmet Demirkol: Nani'ye bak, dersin ki...

Mehmet Demirkol, Ntvspor'daki Spor Servisi programında gündemi değerlendirdi.

Mehmet Demirkol: Nani'ye bak, dersin ki...

Demirkol'un değerlendirmeleri şu şekilde:

Umut'un sakatlığı

Boş kaleye kaçırdığı golde bile burnunun kırık olmasının mutlaka etkisi vardır. Neden bu maçta da sahada anlamadım. Futbolcu da bazen hocasına 'Ben hazırım' diyor. Etkiliyor. Hamza Hamzaoğlu ve Burak da bunu yaşamışttı. Normal şartlarda o yüzle oynanmaz. Ama çok büyük bir şok geçirdi pazar akşamı... Onu oynatmamak daha büyük bunalıma sokabilir. Çünkü lig maçında oynatmak daha zordur. Rehabilitasyon gibi düşünmek gerek. Çünkü tekrar ediyorum o burunla oynanmaz.

Sinan Gümüş'ün performansı

Sinan'ın sorunu oyunda aktif rol alamamak. Arkaya koşusu iyi, çalımı, şutu iyi... Ancak oyunda aktif değil. Dalıp gidiyor. Bu zor çözülebilir bir problem. Bu olmasa zaten Sinan çok başka bir oyuncu olur. Robben'i örnek alan bir oyuncunun toptan bu kadar uzak olmaması lazım.

Galatasaray'ın oyuncusu yok oynatacak. Henüz iki oyuncu geldi. Gelsin ki, diğerlerini gönderebilsin Denizli... Sakatlar var, ikinci yarıya saklananlar var. Kolay değil oyuncu göndermek. Evet yedek kulübesi yeterli değil ama ilk önce oyuncu alman lazım.

Linnes, Galatasaray'da ne yapar?

Üst seviyeye çıkarabilir mi? Çıkarır. Ama mecburen tekrar ediyorum, Galatasaray'ın oyunu kaos üstüne kurulu... Sisteme alışması lazım. Bu olur mu bilemem. Önde Grosskreutz kalsaydı, güzel olabilirdi. Şimdi görmek lazım.

"Babel kurtarıcı olmaz"

İyi oyuncu. Sol önde oynayabilir. Orada Podolski oynuyor ama... Bazen forvet de oynuyor ama onun hep bir problemi oldu. Arap yarımadasına giden oyuncular para kazanıyorlar ama genelde kariyerleri bitiyor. Belki Çin'e giden oluyor ama genelde bu... Hollanda altyapısından dolayı kalitesi zaten tartışılmaz. Ama bugüne kadar yakından takip ettiğimiz Babel, Galatasaray'a kurtarıcı olarak gelmez. Potansiyeline güvenilerek yapılmış bir transfer olur ama Galatasaray'ın ihtiyacı olan potansiyel değil, performans...

Gomez için yapılan '9 milyon euro' açıklaması...

Beşiktaş'ın UEFA'yla sorunları olduğu için çözüm buldular. Yüksek bedelli kiralama denebilir... Biraz arka kapıdan dolanmak gibi oldu ama bu Mario Gomez... İkinci yılında bonservis ödemek zorunda kalırsın... Bedava vermezler.

Boyko transferi..

Şenol hoca bu kadar istediğine göre iyi oyuncu herhalde... Ondan iyi yorumlayabilecek başka birisi yoktur zaten. Beşiktaş kaleci alacaksa marka isim almalı... Çünkü gelecek kalecinin 4-5 maç hata yapma lüksü olmalı. Medyanın taraftarın bakış açısı farklı olur bu tür oyuncular için. Boyko'ya olmaz. Boyko transferi sadece Tolga'yı bitirir. Tolga faktörünü unutmamak lazım. Lig lideri kalecisi ve stoperini değiştirir mi? İyi giden bir takımda iskelet ya da omurgayla oynamayacaksın. Taraftar itiraz edebilir ama en yi taraftar yönetici değildir. Yöneticilik başka bir şey...

"Gece dışarı da çık ama..."

Bu bir mesaj... Takımdaki diğer oyunculara... Bir dönem Guti, Beşiktaş'ta oynarken antrenmandan sonra spor salonuna gidip çalışıyordu. Başka kas gruplarını çalıştırıyor diye açıklamışlardı bunu... Vücudumuzu en iyi biz tanırız. Nani'ye bak, 'Bu adamın çalışmaya ihtiyacı var mı?' dersin... Ama aslında soru şu: Bu adam bu şekilde çalıştığı için böyle olmuş... Fenerbahçe'de baız oyuncuların hatta Türkiye'deki yerli oyuncuların onu örnek alması lazım. Tabii ki bir ırk avantajı var. Ona bir şey demiyorum ama çalışmak lazım. Türkiye'de oyuncular hep şikayet ediyor hocalarından. Yabancılar kayrılıyor diye düşünülebilir. Ama hocalar da etkilenir. Hayat hikayesinden, çalışmasından her şeyinden etkilenir ve oyuncusunu ayrı tutabilir. Ama saygı zaten kazanılan bir şey... Çalışırsan kazanırsın o saygıyı. İbrahim Kutluay neden İbrahim Kutluay? Onunla aynı spor salonuna gidiyorum adam deli gibi çalışıyor. İnanamıyorum. Gecelerde eğlenmek de güzeldir, onu da yapmak lazım yaş gereği ama çalışmak asli görev...