Milli Piyango'ya talip olan Turkish Lottery Holding B.V. kimdir?

Milli Piyango'nun oldukça kanlı geçecek özelleştirmesinde grupların isimleri belli oldu. milli Piyango ihalesine talip olan şirketlerden bazılarının isimlerini ise birçok kişi ilk defa duyuyor. Örneğin bu şirketler arasında ismi yer alan Milli Piyango'ya talip olan Turkish Lottery Holding B.V. kimdir ve kimindir? Arkasında hangi grup vardır?

Milli Piyango'ya talip olan Turkish Lottery Holding B.V. kimdir?
Milli Piyango'nun özelleştirmesi ihalesi oldukça ses getireceğe benziyor. Milli Piyango ihalesi için ön yeterlilik başvurusunda bulunan şirketler, Net Şans - Hitay OGG, Turkish Lottery Holding B.V., ERG İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve Talih Kuşu OGG oldu.

Talih Kuşu OGG'nin arkasında kimin olduğunu öğrenmek için tıklayınız

Turkish Lottery Holding B.V. kimdir ve kimindir?
Peki Ortak girişim grubunun arkasında hangi büyük grup var?

Turkish Lottery Holding B.V. 'nin hissedarları aslında kamuya açıklanmış değil. Fakat Turkish Lottery Holding B.V. Amsterdam merkezli kurulmuş bir finansal holding kuruluşu olarak kayıtlarda geçiyor.
Ön yeterlilik başvurusu için açıklanan son süreden önce Çek Cumhuriyeti merkezli bir bahis şirketi ihaleye katılabileceğini belirtmişti. Fakat KKCG, Emma Capital ve İtalyan şans oyunları şirketi GTECH, bir Türk ortakla ihaleye gireceğini en net açıklayan yabancı şirketlerden biri olmuştu.

İşte Turkish Lottery Holding B.V.'nin bu ortak girişim grubu olma ihtimali oldukça yüksek.