Nani zekasıyla çözdü

Geçen hafta Rize'de Nani'nin kıpırdandığını söylemiştim. Yine çok mücadele etti. Rize'de frikiği kalecinin soluna atmıştı. Antalya kalecisi barajı ona göre kurdu, Nani terse attı

Nani zekasıyla çözdü

Bu maç üzerinden konuşacak çok şey var.

Futbol bir oyun, çok da tuhaf bir oyun. 94'te top Antalyaspor'da idi ve Eto'o soldaki Serdar'a pası verdiğinde 94.25'i gösteriyordu kronometre.

Ve Serdar topu Şener'e kaybetti, Fenerbahçe hücumu başladı ancak topu kaptırdılar.

Antalyaspor iki pas yapsa maç bitecek ama onlar da topu kaybetti. Ve F.Bahçe 95.28'de kazandığı faulle golü attı.
Fenerbahçe maça hızlı ve tempolu başladı ama 40. dakikaya kadar da 'Bu da kaçar mı?' denilen bir pozisyonu yok. Yalnız rakibe de imkan vermedi.

40-45 arasında da Van Persie'nin kenara gelmesiyle daha etkili oldu ve bir kafa golü kaçıran Nani ikincisinde golü attı.
Organizasyonunda problem olmasına rağmen tempolu oyunuyla kilidi açtı Fenerbahçe.

Fenerbahçe ikinci yarıya daha yavaş başladı ve Pereira da tek forvete döndü. Taktiksel olarak yanlış olmasa da orta sahayı güçlendirmek için Fernandao'yu çıkardı ve Volkan Şen'i soktu. "4-2-2-2 ile vermedim, orta saha kalabalıklığı ile hiç pozisyon vermem" diye düşündü ki vermedi zaten. Kadlec'in ciddi bir hatasında ilk Antalyaspor şutu gol oldu.
Bu F.Bahçe'yi ciddi şekilde salladı.

Fenerbahçe demoralize oldu hücumlar şuursuz başladı ama buna rağmen 5-6 korner kazanıldı. Ancak Fenerbahçe bugüne kadar resmi maçlarda 36 korner kullandı ve sonuç alamadı. Geçen hafta da belirtmiştim; Rize'de kıpırdanan bir oyuncu vardı: Nani.. Bu maçta da iki gol yaptı, bir kafa ile bir de kaçırdı, mücadele etti, sarı kart gördü. Sürekli aradı.
Maç gitti derken son saniyede çok önemli bir duran top golü ile galibiyet aldı. Aslında Nani frikikten golü geçen hafta Rize'de attı.

Orada kalecinin soluna atmıştı. Antalyaspor kalecisi de barajı ona göre kurdu ve kendisi sola geldi. Nani de bunu gördü. Topu da barajdan geçirince kaleci hiçbir şey yapamadı.

Fenerbahçe önde baskılı oynamak istiyor ama yaratıcılıkta sınırlı. Diego ile Nani çok gayretliler ama Fenerbahçe'nin hücum organizasyonlarında kalıplaşmış bir şey yok. Bu kadronun savunma yapmadığını coşkulu olmadığını düşünelim bir anda 3-0 geriye düşerdi

Maçı 95'e taşıdı ve klas ayakları ile kazandı.

VAN PERSİE DAHA HAZIR DEĞİL

Fenerbahçe'nin kağıt üzerindeki en büyük transferi Robin Van Persie henüz tam olarak hazır değil.
Hollandalı futbolcu kanada daha yakın oynadı, ceza sahasına fazla girmedi. Van Persie'de yüzde 20 toparlanma var ama daha hazır değil. Maçın başındaki çalımları ile sonundakiler arasında fark var. Kuvvetli iken daha iyiydi. Milli maçlar ona da iyi gelecektir. Fizik olarak güçlendikçe Fenerbahçe'ye büyük katkısı olacağı açık. Çünkü hem ceza alanı içinde oynamasını çok iyi biliyor hem de rakip yarı alanın tamamını çok iyi kullanıyor.
Bu kadar yönlü bir forvet oyuncusu başka takımlarda yok.