Patronun ödediği prim için sendikadan teşvik

Tofaş, Renault, Arçelik, Altınyıldız gibi devlerin üye olduğu iki işveren sendikası işçilerinin sigorta priminin işveren payının bir kısmını üstlenecek. Kaynak grev fonundan

Patronun ödediği prim için sendikadan teşvik

Habertürk gazetesinden Seçkin Ürey'in haberine göre,temsil ettikleri sektörlerde Türkiye’nin en büyük sanayi devlerinin işyerlerinin üye olduğu ve varlıklarının toplamı milyarlarca lirayı bulan iki işveren sendikası MESS ve TTSİS, sosyal güvenlik primi teşviki olarak tanımlanabilecek bir uygulamaya gitti. Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS), üyelerine işçilerin sosyal güvenlik primlerinin işveren payına düşen kısmı için destekleme ödemesi yapmaya başladı. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ise önümüzdeki aylarda aynı uygulamayı hayata geçirme hazırlığı yapıyor.

TTSİS, geçtiğimiz aylarda olağanüstü genel kurula giderek yaptığı ödemeye imkân sağlayan tüzük değişikliği yaptı. Katkının yıllar içinde üyelerin aidatlarıyla sendikanın grev ve lokavt fonunda biriken paradan aktarılması planlandı. Üyelere ilk ödemeler şubat ayında başladı. TTSİS’in planlamasına göre üye işyerlerine 16 ayda toplam 65 milyon lirayı bulan bir rakam aktarılacak. 16 ayın sonunda üyelerin katılımıyla yapılan genel kuruldan devam kararı çıkarsa, uygulama devam edecek. MESS de yine tüzük değişikliği yaparak grev ve lokavt fonunu kullanacak.


Haberin devamını okumak için tıklayınız...