Rusya o dört ülkeyi suçladı!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, petrol üretiminin Ocak 2016 seviyesinde tutulması için yapılan görüşmelerin bazı ülkelerin pozisyonlarını değiştirmesi nedeniyle başarısız olduğunu söyledi.

Rusya o dört ülkeyi suçladı!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) üye ülkeler Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirdikleri toplantıda beklentileri boşa çıkarmış ve petrol üretiminin, Ocak 2016 seviyesinde tutulması yönünde karar almayı başaramamıştı.
Toplantıyla ilgili açıklamasında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar'ı pozisyonlarını değiştirmekle suçlayan Bakan Novak, "Anlaşmanın tüm OPEC ülkelerinin ve toplantıda temsil edilmeyen OPEC dışındaki başlıca ihracatçı ülkelerin katılımının sağlanması koşuluyla uygulanmasını önerdiler. Biz ise toplantıda temsil edilen ülkeler üzerine yoğunlaşılmasında ısrarcı olduk" dedi.

Novak, Rusya'nın öncelikle OPEC içinde uzlaşı sağlanmasını talep ettiğini ancak Riyad ve Tahran'ın tutumu nedeniyle bunun gerçekçi olmadığını vurguladı.

Rusya, Suudi Arabistan, Venezüella ve Katar, 16 Şubat'ta diğer büyük üreticilerin de uygulaması şartıyla petrol üretimlerini ocak ayı seviyesinde dondurmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) son yayınladığı 'Aylık Petrol Piyasası Raporu'na göre, OPEC ham petrol üretimi, martta bir önceki aya göre günlük 90 bin varil düşüşle 32.47 milyon varil olarak gerçekleşmişti.

Kaynak:Sputnik