Sağlık kuruluşlarına 1 Mayıs uyarısı

SGK uyardı!

Sağlık kuruluşlarına 1 Mayıs uyarısı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tüm sağlık kuruluşlarını Sağlık Bakanlığı tarafından verilmiş olan tesis kodlarını MEDULA-Hastane sistemi sözleşme ekranında yer alan “SKYS/ÇKYS EKLE” bölümüne eklemeleri konusunda uyardı. 1 Mayıs itibariyle bu bölüme kayıt işlemi yapılmamış sağlık hizmet sunucularının hizmet kayıt işlemi yapması sistem tarafından engellenecek.
SGK, MEDULA –Hastane sistemini kullanmakta olan tüm sağlık hizmet sunucularını uyardı. Buna göre, MEDULA-Hastane sistemi sözleşme ekranına “Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS), Özel Sağlık Kuruluşları Yönetim Sitemi (SKYS) EKLE” bölümü eklendiğin bildiren SGK, Kurumda sözleşmeli veya protokollü tüm sağlık hizmet sunucuları tarafından 1 Mayıs tarihine kadar Sağlık Bakanlığı tarafından verilmiş olan tesis kodlarının bu bölüme kaydedilmesi gerektiği belirtildi.

Bu kayıt işleminin sağlık hizmet sunucularının kendileri tarafından sisteme girilebilmesi için gerekli düzenleme yapıldı. 1 Mayıs tarihi itibariyle bu bölüme kayıt işlemi yapılmamış sağlık hizmet sunucularının hizmet kayıt işlemi yapması sistem tarafından engellenecek. Kurum, ileride oluşabilecek mağduriyetlerin yaşanmaması için gerekli düzenlemenin zamanında yapılmasının önem arz ettiğini ifade etti.