Şeffaflık vaadetti

Volkswagen, ABD’de başlayan ve Avrupa’ya da sıçrayan “dizel krizi”nden sonra yeni CEO ile yoluna devam etmek için adımını attı.

Şeffaflık vaadetti

Yönetim Kurulu, istifa eden Martin Winterkorn’un yerine, Porsche’nin patronu Matthias Müller’i getirdi. Müller, “olayların araştırılmasında acımasız olacakları” ve tüm bunların “maksimum şeffaflık içinde gerçekleştirileceğini belirtirken, kendilerinin bu krizden güçlenerek çıkacaklarına inandığını söyledi.

Önceki gün yapılan yönetim kurulu toplantısından sonra konuşan Başkan Vekili Berthold Huber de, tüm müşterilerinden, kamuoyundan, yetkililerden ve araştırmacılardan özür dilerken, VW’ye bir şans daha verilmesini istedi, olayların kamuoyu kadar kendilerini de şok ettiğini söyledi.

Porsche hisse aldı
Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Porsche SE, Suzuki’nin elinde bulunan yüzde 1.5’lik VW hisselerini satın aldı. Porsche SE, böylelikle VW’deki hisselerinin miktarını yüzde 52.2’ye çıkardı.
Bununla birlikte şirket değerinin yaklaşık 20 milyar euro’luk düşüş yaşaması sonrasında yatırımcıların harekete geçeceği ve kasım ayında Porsche SE’nin de aralarında bulunduğu bir grubun Berlin’de acil toplantı düzenlemeyi planladığı da gelen haberler arasında.