Sneijder için pazarlık zamanı

Sneijder ve menajeriyle el sıkışan Juventus, 10’dan başlayıp teklifi 12 milyon Euro’ya kadar çıkarmayı düşünüyor. Kapıyı 20’den açacak olan Galatasaraylı yöneticiler ise 15 milyon Euro verilirse “Tamam” diyecek

Sneijder için pazarlık zamanı

Wesley Sneijder’ın Galatasaray’daki kaderi bugünkü transfer zirvesinin ardından büyük ölçüde netleşecek. Juventuslu yetkililerle yapılacak görüşmenin ardından herkesin merak ettiği “Sneijder gidecek mi kalacak mı?” sorusu yanıt bulacak.

Wesley Sneijder’ı transfer etmek isteyen İtalyan yetkililer, bugün İstanbul’a gelerek, Sarı-Kırmızılı yöneticilerle masaya oturacak. Sneijder ve menajeri ile parasal konularda anlaşan İtalyanlar, teknik direktörleri Alegri’nin takımında görmeyi çok istediği 31 yaşındaki yıldız oyuncu için kapıyı 20 milyon Euro’dan açacak olan G.Saraylı yöneticilerle kıran kırana pazarlık yapıp, bonservis bedelini düşürmeye çalışacak. Yöneticilerin ısrarla, “Sözleşmesinde yazan 20 milyon Euro’nun altındaki bir rakama satmayacağız” açıklaması yapmasının altında taraftar tepkisinin yattığı öğrenildi.

İTALYANLAR GELMEDEN UYARILDI
Juventus’un bu transfer için 10 milyon Euro civarında bir rakamı gözden çıkardığı, G.Saray yönetiminin ise 15 milyon Euro’dan aşağı bir teklifle gelinmesi halinde bu öneriyi kesinlikle kabul etmeyeceklerini daha İstanbul’a gelmeden İtalyanlar’a ilettiği öğrenildi. Çizme ekibinin temsilcilerinin, 12 milyon Euro’luk bir rakamı göze alarak pazarlık masasına oturmayı kabul ettikleri belirtildi. Sarı-Kırmızılılar ise Sneijder’ı ancak 15 milyon Euro civarındaki bir rakama bırakmayı düşünüyor.

INTER’E ÖDENEN RAKAMIN İKİ KAT
Mali darboğaz nedeniyle Sneijder’a gelen teklifleri değerlendirme kararı alan G.Saray, Inter’e ödenen rakamın (7.5 milyon Euro) iki katına 10 numarasını satıp transferden kar elde etmeyi amaçlıyor. Ayrıca “tasarruf” da satışta önemli rol oynayacak. Yönetim, Sneijder’ı gönderirse, yıllık 3.2 milyon Euro’luk ücreti dışında, bu sezonun ikinci yarısında ve gelecek sezon için ödenecek toplam 2 milyon Euro’luk imza parasından da kurtulmuş olacak. Kısaca G.Saray, önümüzdeki sezon sonunda serbest kalacak olan Sneijder’ı, eğer 15 milyon Euro’ya satarsa, 1.5 sezon için ödeyeceği maç başılarla birlikte toplam 7.5 milyon Euro’dan daha tasarruf etmiş olacak. Böylece kulüp kasasında kalan rakam 22.5 milyon Euro’yu bulacak.