TOKİ'den İzmir'e iki yeni stad

Karşıyaka ve Göztepeliler için

TOKİ'den İzmir'e iki yeni stad

TOKİ, İzmir’in ezeli rakipleri Karşıyaka ve Göztepeliler için iki yeni futbol stadı yapacak. Ekonomik ömrünü tamamlamış eski statların yerine inşa edilecek 15 biner kişilik iki yeni proje için 28-29 Ocak’ta ihaleye çıkılacak. Statların tasarımına İzmir’in iklimi ilham oldu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 15 biner kişilik İzmir Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihale tarihlerini belirleyerek, internet sitesinden ilan etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla imzalanan protokoller kapsamında inşa edilecek Karşıyaka Stadı’nın ihalesi 28 Ocak 2014, Göztepe Stadı’nın ihalesi de 29 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde ekonomik ömrünü tamamlamış ve müsabakaları karşılamada yetersiz kalan spor tesislerinin yerine UEFA standartlarında modern statlar inşa ediyor.

11 stat ve bir kapalı spor salonunun ihalesini yaparak inşa etmeye başlayan TOKİ’nin ihale ve hazırlık aşamasında ise 8 stat bulunuyor.

KAMP EĞİTİM MERKEZİ DE VAR

TOKİ, İzmir’deki mevcut statların fiziksel şartlarının uygun olmaması nedeniyle Karşıyaka ve Göztepe’ye 15 biner kişi kapasiteli iki stat inşa edecek. Karşıyaka’ya 15 bin kişilik stadyumla birlikte, kamp eğitim merkezi ve il müdürlüğü hizmet binası da yapılacak. 158 kişilik loca tribünü, 881 kişilik vip tribünü, 482 kişilik protokol tribünü, 813 kişilik basın tribünü ve 18 kişilik engelli tribününün bulunacağı stat 15 bin seyirci kapasiteli olacak.