Türk heyetini ağırlayan Kenyalı nasıl zengin oldu?

2011 yılında Kenyalı eski bankacının kurduğu Lesus için Türk heyetinin 2015'teki hükümet seviyesinde ziyareti dönüm noktası oldu

Türk heyetini ağırlayan Kenyalı nasıl zengin oldu?
paralimani.com EKONOMİ SERVİSİ

Bankacılkta hayallerine ulaşamayan Kenyalı girişimci Dan Njoroge'nin 2011 yılında başlayan macerasında Türkler en büyük dönüm noktası oldu.
Avrupa'yı birbirine katan ve taksicilerin büyük protestolarına neden olan Uber'in giremediği ender ülkelerden biri olan Kenya'da bir araç kiralama şirketinin olağanüstü başarısı ülke gündemini meşgul ediyor bu sıralar.

Hikaye tam olarak 2011 yılında başlıyor ve Türk hükümeti bu hikayenin çok önemli bir noktasında duruyor.
Kenya'nın çok büyük bankalarından birinde büyük bir gelecek vaat eden kariyerini bırakarak kendi işini kurmaya karar veren Njoroge, bu tarihten sonra eşine az rastlanır bir girişimcilik hikayesi yazdı.

2012 yılının ortalarında varını yoğunu satan Njoroge, uzun süre günlük 10 dolarlık gelirle hayatını geçirmeye çalıştı. Bir gün arkadaşının kullanmadığı 4X4 jeep'i kiralamaya karar verdi. Kısa süre içerisinde özellikle düğünler için şoförlü gelin aracı kiralaması için teklifler almaya başladı.
İki hafta boyunca bu işi yapan Njoroge o an üst segmentte araç kiralama işindeki fırsatı gördü ve tamamen hedefini buraya çevirdi.

Bugün Kenya'da hatırı sayılır bir iş hacmine sahip olan Njoroge'nin cirosunun yaklaşık yüzde 70'ini halen düğünlere şoförlü lüks araç kiralama işi oluşturuyor. Kısa süre içerisinde piyasayı domine den Njoroge, online marketing ve sosyal medyaya da yatırım yaparak işini hızla geliştirdi.
Biri girişimci olarak reklam açısından yapılabilecek en zeki hareketlerden biri ise medya kuruluşlarının etkinliklerine ücretsiz araç temini yapmak oldu. Böylece Njoroge'nin Lesus araç kiralama markası canlı yayınlarda boy göstermeye ve gazete sayfalarında bedavaya çıkmaya başladı.

TÜRK DELEGASYONU İLE ÜN KAZANDI!
Fakat Njoroge için hayatının dönüm noktası 2015 yılında Kenya'da gerçekleştirilen Global Girişimcilik Zirvesi oldu. ABD Başkanı Barack Obama'nın katılımıyla düzenlenen zirveye katılmak için ülkeye giden Türk hükümet delegasyonunu ağırlama işini alan Njoroge'nin işleri bu organizasyonun hemen ardından patlama yaptı.