Türkiye güçlü bir ülke

Ankara'daki terör saldırısına işaret edip, "Bu şekilde burada devam etmeye değer mi" şeklindeki açıklamaları "ayrılık" mesajı olarak yorumlanan Portekizli hoca, yönetim tarafından sakinleştirildi.

Türkiye güçlü bir ülke

F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Kayserispor mücadelesi sonrası maç yorumu yapmayıp Ankara'daki terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirmişti. Sarı-lacivertli hocanın bu duyarlılığı takdir görürken, "Bu şekilde burada devam etmeye değer mi" şeklindeki sözleri ise camiayı tedirgin etmişti. Bu sözler daha çok "ayrılık" işareti olarak yorumlanmıştı. Moralinin hayli bozuk olduğu gözlenen Pereira'nin, bu açıklamaları sonrası Fenerbahçeli yöneticiler tarafından telkin edildiği öğrenildi. Pereira'nın ailesini düşünerek, "Bu saldırılar İstanbul'da da olursa ne olacak?" dediği, sarı-lacivertli yöneticilerin, "Merak etme Türkiye güçlü ve büyük bir ülke. Bunun önü alınacaktır. Böyle şeyler dünyanın her bölgesinde var. Korkacak, endişe edecek hiçbir şey yok" diyerek Portekizli teknik adama güven verdikleri kaydedildi.

'Sen ağlama dayanamam'

Vitor Pereira, Ankara'da saat 18.35'te meydana gelen terör saldırısını, devre arasında eşi Fatima'dan gelen telefonla öğrendi. Pereira'nın, idari menajer Hasan Çetinkaya'nın telefonundan kendisine ulaşan eşini, "Ağlama" diyerek yatıştırmaya çalıştığı öğrenilirken, kendisinin de çok üzgün olduğu aktarıldı. Bu sırada Fenerbahçeli birçok futbolcunun da kurallar gereği kapalı tutmak zorunda oldukları telefonlarına sarıldıkları ve olay hakkında bilgi almaya çalıştıkları gözlendi.

'Geleceğini düşünecek'

Portekiz spor basını, Kayserispor maçını Vitor Pereira'nın açıklamaları üzerinden gördü. Sarı-lacivertli teknik adamın, "Bu şartlarda burada devam etmeye değer mi..." sözlerine atıf yapılan haberlerde, "Maçı konuşmak istemeyen Pereira, Fenerbahçe'deki geleceğini düşünecek" yorumları yapıldı.