UEFA 3 yıl öngördü, Özbek 1 yıla indirdi!

Telegol programının moderatörü Serhat Ulueren, Galatasaray yönetimi ve Dursun Özbek ile yaptığı görüşmelerden notlar aktardı.

UEFA 3 yıl öngördü, Özbek 1 yıla indirdi!

Galatasaray'ın UEFA'dan aldığı 1 yıl men cezası sonrasında 360 TV'de yayınlanan Telegol programının moderatörü Serhat Ulueren, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yönetici Fatih İşbecer ile yaptığı sohbetler ile ilgili detaylar verdi.

Serhat Ulueren, Dursun Özbek'in Galatasaray'a 38 milyon lira nakit para verdiğini ve 200 milyon liralık borca da kefil olarak imza attığı bilgisini yöneticilerden aldığını söyledi. Ünal Aysal'ın ise kulüpten 1 milyon liraya yakın alacağı olduğunu belirtti.

3 YIL MEN VE 10 MİLYON EURO CEZA ÖNGÖRÜLDÜ!

Dursun Özbek ile yapılan sohbette, UEFA Disiplin Komisyonu'nun Galatasaray'a 3 yıl men cezası ve 10 milyon euro ceza öngördüğü, bunun nedeninin ise gelir gider farkının 30 milyon euro olacağına dair verilen söze rağmen 164 milyon euro olması belirtildi. Dursun Özbek, Dupont'un yaptığı savunmanın bu cezanın 1 yıla indirilmesinde etkili olduğu görüşünü paylaştığı söylendi.

"2 YILDA ÖDEYEMEZSEM EN AĞIR CEZAYI VERİN"

Dursun Özbek'in UEFA'ya yaptığı savunmada, "Galatasaray size göre iyi bir marka mı? Bu kupanın gediklisi mi? Sizin için seyircisi ile, bütünlüğü ile, başarıları ile önemli bir marka olduğuna inanıyorsanız, ben de en büyük sözleri veriyorum. Ben bu borçların hepsini ödeteceğim. Sizden 2 yıl daha izin istiyorum. Bunu yapamazsam en ağır cezaları verebilirsiniz." dediği kaydedildi.

Galatasaray yönetiminin, 1 yıllık cezayı CAS'a taşıma niyetinde olmadığı da söylendi.

BİLEKLİKTEN 11 MİLYON LİRA GELİR!

Galatasaray'ın "Tek Yürek! Tek bilek!" bilekliklerinden ve kampanyasından toplam 11 milyon lira kazanıldığı, mayıs ayına kadar bu paranın 30 milyon lira olmasının beklendiği iletildi.

YENİ HOCA KRİTERLERİ...

Dursun Özbek'in yeni teknik direktör ile ilgili kriterleri de paylaştığı belirtilirken, yeni hocanın yerli olmasından yana bir istek olduğu kaydedildi. Gelecek hoca her kimse, kendi yanında bir antrenör getireceği, kulübün de bir antrenör görevlendirerek geçiş dönemlerinde işi kolaylaştırmayı planladığının altı çizildi.

Ayrıca, Hamit Altıntop ile sezon sonunda yolların ayrılacağı belirtildi.

Sporx