Volkswagen Polo artık daha ekonomik

Yenilendi

Volkswagen Polo artık daha ekonomik

Sadece geçtiğimiz yıl ülkemizde 22 bin 449, dünya genelinde ilk üretildiği tarihden bu yana toplam 14 milyonluk satış rakamına ulaşan Volkswagen'in B sınıfındaki temsilci Polo yenilendi.

2010 yılında baştan aşağı yenilenerek yılın otomobili olmaya hak kazanan Polo'nun daha çok ön yüzü ve içi operasyona tabi tutuldu.

Tasarımına genel olarak dokunulmayan otomobilde yeni full LED aydınlatma grubu, öz ızgara, alt hava kanalları ve sis aydınlatmalarında değişiklikler göze çarpıyor. Otomobilin arkasındaki yenilikler ise arka aydınlatma gurubu ve diffüzör ile sınırlı kalmış.

Otomobil iç mekanda ise yeni direksiyon simidi, ortada bilgi ekranı entegre edilmiş şık gösterge paneli, orta konsolda geri görüş kameralı 5 inçlik dokunmatik ekran, altında ise iklimlendirme paneliyle birlikte daha çekici bir tasarıma kavuşmuş. Polonun üst donanım seviyesinde ise 5 inç yerine 6.5 inçlik multimedya ekranı bulunuyor.

Yeni Polo'nun en büyük yeniliklerinden biri de kaputunun altında gizli. 3 silindirli dizel, yine 3 ve 4 silindirli benzinli BlueMotion motorlar eskisine göre yüzde 21 daha fazla ekonomi sağlıyor.

Dizel motorların 75, 90 ve 105 HP'lik versiyonları mevcut olacak. 75 HP'lik TDI motor 210 Nm maksimum tork sağlarken, 3.2 litrelik yakıt tüketimi ve 82 gramlık karbondioksit salımı değerlerine sahip.

Benzinli motorlarda ise Aktif Silindir Teknolojisi (ACT) 150 HP'lik BlueGT ve 192 HP'lik Polo GTI gücü, 3 silindirli 1.0 TSI ise ekonomisi ile öne çıkıyor. Turbo şarjlı motor 90 HP motor gücü üretirken 4.1 litrelik yakıt tüketimi gerçekleştiriyor.

Yeniden tasarlanan motorlar ekonomik olduğu kadar daha az titreşim yapıyor ve daha gürültüsüz. Otomobil gücünü 5 ve 6 ileri manuel ile çift kavramalı 7 ileri DSG şanzımanla tekerleklere iletecek.

Üst donanım seviyesinde tamamen yeni geliştirilen çift LED aydınlatmalarla sunulacak ilk kompakt otomobil olan Polo, bir çok teknolojik yeniliği de bünyesinde barındırıyor. Yeni Polo'da Sport Select süspansiyon, çarpışma sonrası otomatik fren sistemi, sürücü uyarı sistemi, çevre trafik görüntüleme sistemi, şehir içi acil fren sistemi ve adaptif hız sabitleme sistemleri de mevcut. Bununla birlikte yeni geliştirilen elektro-mekanik direksiyon sistemi Polo’da ilk kez kullanılacak.

Yeni Polo, 16 Mart'ta Cenevre'de düzenlenecek otomobil fuarında tanıtılacak. (ZAMAN)