Volkswagen Polo yenilendi

İşte yeni özellikleri...

Volkswagen Polo yenilendi
Volkswagen, Polo modelinin daha verimli motorlara ve daha dinamik sürüş özelliklerine sahip yeni neslini test sürüşü ile tanıttı. 1975 yılından bu yana 5. nesli hayatımızda olan Polo modelinin yenilenen versiyonu hakkında bilgi veren Volkswagen Binek Araç Pazarlama Müdürü Çağrı Öztaş, “Yeni Polo, krom radyatör çıtası, yeni ön-arka tampon tasarımı, yeni far ve stop tasarımı ile dışarıdan, yeni direksiyon ve koltuk döşemeleriyle içeriden farklılaşacak.” dedi. Yenilenen Polo’nun en önemli katkısı, bir önceki nesilden yüzde 20 daha ekonomik olması. BlueMotion teknolojisine sahip 1.0 litrelik 75 beygir MPI benzinli, 1.2 litrelik TSI 90 beygir benzinli ve 1.4 litrelik TDI 75 ve 90 beygirlik dizel olmak üzere 4 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulan Yeni Polo’da benzinliler 39 bin 500 liradan, dizeller ise 52 bin 900 liradan satışa çıktı. Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun’a göre önceki nesle ve rakiplerine göre avantaj elde eden Polo’da hedeflerinin bu yılı da segmentinde önceki yıl olduğu gibi ilk üç arasında bitirmek. “Geçen yıl kadar satarsak büyük bir başarı olur.” diyen Uygun’a göre yenilenen motoru, tazelenen görünümü ve dinamik sürüş özelliğiyle geçen yılın rakamlarını yakalamak zor olmayacak. Modelden Türkiye’de geçen yıl 22 bin adet satılmıştı. Öte yandan Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi 2013 yılı 4. çeyrek sonuçlarına göre Polo, binek araç sektöründe lider oldu.
Yeni Polo’da, Elektronik Motor Çekiş Kontrolü (MSR), Elektronik Diferansiyel Kilidi (EDL), Elektronik Çekiş Kontrol Sistemi (ASR), Hidrolik Fren Asistanı (HBA), Lastik Basınç Uyarısı, İkincil Çarpışma Freni (Multi Collision Brake), Yokuş Kalkış Asistanı (Hill Hold) standart olarak sunuluyor. Sınıfında ilk kez Adaptif Hız Sabitleyici’yi de (ACC) de isteğe bağlı olarak sunuyor. ‘Follow-to-Stop’ özelliği, Ön Bölge Asistanı (Front Assist), Şehiriçi Acil Durum Freni (City Emergency Brake), Yorgunluk Tespit Sistemi (Fatigue Detection), geri görüş kamerası yine yeni Polo’da opsiyonel olarak alınabilecek gelişmiş aktif güvenlik sistemleri arasında. Ayrıca LED far da sınıfında ilk kez Polo’da opsiyonel olarak sunuldu.
KİŞİYE ÖZEL SERVİS HİZMETİ VERİYOR
Sosyal iletişim platformlarında 3 milyondan fazla takipçisi olan VW Türkiye, “volkswagenim.com” sitesiyle yeni bir uygulamayı devreye soktu. Bir kulüp havasında olan yeni sitede satış ve satış sonrası servis hizmetleri kişiye özel olarak veriliyor. VW markalı araç sahipleri site üzerinden aracının bakım randevusunu alıp, ödemelerini yapabiliyor, aracın geçmişe yönelik işlem ve faturalarına erişebiliyor. İlk etapta 60 bin kullanıcısı olan sitenin yıl sonunda 170 bin kullanıcıya ulaşması hedefleniyor.