Yerel Seçimler Sonuçları 2014 (İl, İlçe ve muhtarlık seçim sonuçları)

2014 Yerel Seçim Sonuçları (Yerel Seçim Sonucu Sorgulama) İl il yerel seçim sonuçları 2014 (30 Mart Yerel Seçimler sonuçları) YSK Seçim Sonucu haberi için tıklayınız, Yerel Seçimler Sonuçları 2014 (İl, İlçe ve muhtarlık seçim sonuçları) 2014 YSK Seçim Sonuçları (Yerel Seçim Sonucu Sorgulama) Hangi ilde hangi parti kazandı? İşte ayrıntılar...

Yerel Seçimler Sonuçları 2014 (İl, İlçe ve muhtarlık seçim sonuçları)

2014 Yerel Seçim Sonuçları (Yerel Seçim Sonucu Sorgulama) İl il yerel seçim sonuçları 2014 (30 Mart Yerel Seçimler sonuçları) YSK Seçim Sonucu haberi için tıklayınız, Yerel Seçimler Sonuçları 2014 (İl, İlçe ve muhtarlık seçim sonuçları) 2014 YSK Seçim Sonuçları (Yerel Seçim Sonucu Sorgulama) Hangi ilde hangi parti kazandı? İşte ayrıntılar...

İŞTE İL İL İLÇE İLÇE SONUÇLAR...


İl il, ilçe ilçe partilerim aldıkları oy oranları, partilerin genel oy dağılımı, seçimden son dakika haberleri, grafikler fotolar ve videolarla F5HABER.COM seçim özel sayfasında olacak.

2014 yılı için geçerli olan Yerel Seçim Sonuçlarının tamamen sona ermesi ne kadar sürecek?

Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı ve halen devam etmekte olup F5haber.com ekranından seçimi takip edebilirsiniz..

Bu arada Seçmenler oylarını il genel meclisi, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, büyükşehir belediye başkanlığı ve muhtarlıklar olarak sırasına göre kullanacak.

İŞTE YSK SANDIK SORGULAMA;

Belediye başkanlığına ilişkin mavi renkli birleşik oy pusulası, belediye meclis üyeliğine ilişkin sarı renkli birleşik oy pusulası ile büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin beyaz renkli birleşik oy pusulası mavi renkli zarfa yerleştirilecek.

Köy seçimlerinde köy muhtarı ile köy ihtiyar meclisi üyelerinin birlikte yazılı olduğu oy pusulası, mahalle seçimlerinde mahalle muhtarı ile mahalle ihtiyar heyeti üyelerinin birlikte yazılı olduğu oy pusulası da mor renkli zarfa konularak sandığa atılacak.

İşte son bilgiler:

Çorum Belediye Başkanlığı'nı AK Parti adayı Külcü kazandı

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Çorum Belediye Başkanlığı'nı, adayları Muzaffer Külcü'nün kazandığını bildirdi.

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci oldu

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Çekinkaya, Kırşehir Belediye Başkanlığını, adayları Bahçeci'nin kazandığını açıkladı.

Kırıkkale Belediye Başkanı Saygılı oldu

Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale Belediye Başkanlığını, AK Parti adayı Saygılı'nın kazandığını açıkladı.

Niğde Belediye Başkanı AK Parti adayı Akdoğan oldu

Niğde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Faruk Akdoğan kazandı.

Çankırı Belediye Başkanı Dinç oldu

AK Parti Çankırı İl Başkanı Çivitcioğlu, Çankırı Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre, adayları Dinç'in kazandığını açıkladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu oldu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını, AK Parti adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun kazandığı açıklandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı yeniden Özhaseki oldu

AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, belediye başkanlığını yeniden kazandığını açıkladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz oldu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Enver Yılmaz'ın kazandığı bildirildi.

İstanbul Kadir Topbaş ve AK Parti ile devam ediyor

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kadir Topbaş ve AK Parti ile devam ediyor" dedi.

Kars belediye başkanlığını MHP adayı Karaçanta kazandı

Kars belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Murtaza Karaçanta kazandı.

Erzincan’da AK Parti adayı Başsoy kazandı

AK Parti Erzincan İl Başkan Çakır, Erzincan’da belediye başkanlığını adayları Cemalettin Başsoy'un kazandığını bildirdi.

Karaman Belediye Başkanı Çalışkan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karaman Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'nin adayı Ertuğrul Çalışkan'ın kazandığını söyledi.

Canlı olarak vereceğimiz seçim sonuçları AA'nın sandık başından geçeceği verilerle önünüzde olacak. Son seçim sonuçlarını tek tıkla haritamız üzerinden illere tıklayarak görebileceksiniz.


SEÇİM SONUÇLARI AA KANALIYLA GELECEK

Türkiye'nin önde gelen medya kuruluşlarına seçim sonuçlarını en hızlı şekilde aktarmak için yurt çapında muhabir ağını kuran AA, veri aktarımı için de özel yazılım hazırladı.

Sandık başlarından alınan sonuçlar, grafikler eşliğinde abonelere ulaştırılacak. AA'nın seçim haberlerine abone olan çok sayıda medya kuruluşu, seçim sonuçlarına, il ve ilçe bazında, 2009'daki Mahalli İdareler Seçim sonuçlarıyla karşılaştırmalı olarak ulaşabilecek.

Partilerin oy dağılımlarının yanı sıra kazanan adaylar flaş haberlerle duyurulacak. Kazanan adayların özgeçmişleri, fotoğraflar eşliğinde aynı anda abonelere servis edilecek.

Vatandaşlar SMS ile öğrenebilecek

YerelSecim2014 Projesi çerçevesinde, seçim sonuçlarını isteyen vatandaşların öğrenebilmesi için GSM şirketleriyle de anlaşmalar yaptı. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde, seçim sonuçlarını merak eden vatandaşlar, hizmet aldığı GSM şirketinden SMS yoluyla bilgi alabilecek. Vatandaşlar, belirlenen hizmet numarası üzerinden, kendi seçim bölgesindeki sonuçları anında öğrenebileceği gibi Türkiye genelindeki sonuçlar hakkında da bilgi alabilecek.

AA SONUÇLARI SANDIK BAŞINDAN GEÇECEK

Çalışmalarını tüm sandık başlarından sonuç aktarmak üzere yapan AA, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak, habercilerinin il ve ilçe seçim kurullarına bağlı sandık kurullarında görev yapmasi için izin talep etti.

Talebi değerlendiren YSK, başvurunun ilgili genelge kapsamında değerlendirildiğini ve AA habercilerinin il ve ilçe seçim kurullarına bağlı sandık kurullarında, haber amacıyla görüntü ve bilgi almasına izin verildiğini bildirdi.

YSK'nın bu kararıyla, AA habercileri, sandık kurullarında görev yapabilecek ve seçim sonuçlarını anında kamuoyuna aktaracak.

2014 yılına ait Belediye seçimleri ile ilgili geniş bilgiye F5haber.com sayfalarından ulaşabilirsiniz..