Yunanlılara veresiye defteri açtılar

Seferhisar esnafı, Samos Adası'ndan gezmek için gelen ve parasız kalan Yunanlı turistlere veresiye defteri açtı.

Yunanlılara veresiye defteri açtılar

Yunanistan'ın Samos (Sisam) Adası Karlovassi Limanı ile İzmir'in Seferihisar ilçesi arasında düzenlenen feribot seferleriyle ilk kez Türkiye'ye gelen turistler, Seferihisar halkının yüzünü güldürdü. Yunan turist kafilesi Seferihisar'ı hem gezdi hem alışveriş yaptı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de gelen kafileyle birebir ilgilenmesi turistleri memnun etti.

Seferihisarlı esnaf, Yunan komşuları için bir de veresiye defteri açarak jest yaptı. Bol bol gezen Sisamlılar, esnafın jestini hemen değerlendirdi. Samos Valisi Nikolas Katrakazo da mandalina reçeli satın alarak, ücretini veresiye defterine yazdırdı. 10 TL borçlu kalan ve deftere imza atan Vali Katrakazo bir sonraki gelişlerinde ücreti ödeyecek. Uygulama karşısında memnuniyet duyan bazı turistler de esnafın sunduğu bu imkanı değerlendirerek alışveriş yaptı.

SİRTAKİ OYNAYIP GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Samos Valisi'ne mandalina reçeli satan Nuray Duman Ferhatoğlu, "Veresiye satışımız mevcut, bunu veresiye defterine kaydederek yapıyoruz. Tekrar ziyaretimize gelindiğinde bu ücreti alıyoruz kendilerinden. Biz memnunuz, ümit ediyorum iyi alışverişler olur, karşılıklı alışverişlerimiz devam eder. Mandalina reçeli sattım, çok memnun oldum. 10 liradan sattım. Seneye ödeyecek. Her zaman bekliyoruz. Ne zaman ziyaretimize gelirlerse 10 liramı alacağım" diye konuştu.

Yunanlılara veresiye defteri açtılar - Resim : 1

Yunan turistlere Seferihisar esnafı veresiye defteri açtı

Seferihisar esnafı da Yunan turistlerin gelmesinin işlerine de olumlu yansıdığını belirterek, "İki gün üst üste pazar açma şansımız oldu. Satışlar da güzel, iyi gidiyor. İyi ki geldiler, böyle etkinlikleri her zaman bekliyoruz" dedi.

Gelen Yunan turistler ise Seferihisar'ı çok beğendiklerini ve bir daha ki sefere uzun süreli konaklamalı olarak geleceklerini ve gezilerinin çok güzel geçtiğini dile getirdi.

Yunanlılara veresiye defteri açtılar - Resim : 2