1.6 milyon mezun genci gelir testi sınavı bekliyor

Üniversiteye giremeyen 1.1 milyon lise mezunu ve üniversiteyi bitiren 600 bin kişiyi gelir testi sınavı bekliyor. Liseyi bitirenler 120 gün, üniversiteyi bitirenler ise 1 ay dolduğunda gelir testi yaptırmazlarsa ilk ay 152 lira sonraki her ay ise 305 lira GSS borcu çıkarılacak. Ancak test yaptırırlarsa aylık borcu 51 liraya kadar düşürebilirler

1.6 milyon mezun genci gelir testi sınavı bekliyor

Habertürk gazetesinden Tahsin Akça ve Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, Liseyi bitirip geçen hafta ve bu hafta sonu yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) bir üniversite kazanamayanlar ile üniversitelerden mezun olan genç erkekleri şimdi de Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi yükü bekliyor. 1 milyon 987 bin öğrencinin üniversite sınavına girdiği ve 804 bininin bir üniversiteye yerleşeceği dikkate alındığında, tekrar sınava girenler dışarıda bırakıldığında üniversiteye giremeyecek yaklaşık 1 milyon kişi gelir testini yaptırmazsa ciddi borçla karşılaşabilir. Ayrıca her yıl yaklaşık 600 bin kişinin üniversitelerden mezun olduğu düşünüldüğünde bu yıl toplam 1.6 milyon lise ve üniversite mezununun gelir testini geciktirmeden yapması gerekiyor.

LYS’de başarılı olamayan lise mezunları ile üniversite mezunları gelir testi yaptırmak zorundalar.Gelir testi yaptırmayanlar aylık 305.6 lira GSS primi ödemek durumunda kalacaklar.

Haberin devamını okumak için tıklayınız....