Çatalağzı Termik Santrali satıldı!

Çatalağzı Termik Santrali'nin satış ihalesi tamamlandı. İşte Çatalağzı Termik Santrali'nin yeni sahibi, ihalenin kazananı

Çatalağzı Termik Santrali satıldı!
Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Çatalağzı Termik Santrali ile Santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi bugün yapıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ihale saat 15:30'da başladı. Çatalağzı Termin Santrali ihalesine katılmak üzere 5 firma teklif sunmuştu. Buna göre, ihaleye Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş., Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi- Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin katıldı.

İhale elemesiz turla başladı. Elemesiz tura Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş., Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi- Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş katıldı.

Elemesiz ilk turda en yüksek teklif 190 milyon dolar oldu.

Elemeli ilk turda elenen ilk şirket Limak İnşaat oldu.

Açık artırma aşamasına 4 firma katıldı. Açık artırma 280 milyon dolardan başladı.

Önce açık artırmadan IC İçtaş çekildi. Ardından çekilen şirket Alsim Alarko oldu.

En son Elsan Elektrik'in de açık artırmadan çekilmesi sonrasında ihaleye en yüksek teklif veren ve ihalenin kazananı 351 milyon dolarla Demir Madencilik oldu.