Kullanım ömrünü tamamlamayan ikinci el teknolojik ürünlerin tekrar ekonomiye kazandırılması için faaliyet göstermek isteyen 3 firma yenileme merkezi olarak yetkilendirdi. Böylece ikinci el teknolojik ürünler garanti kapsamına alınabilecek.
Ekonomi
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, enflasyondaki artışın geçici olacağını ancak bu yılın sonuna kadar sürebileceğini ifade etti.
Burdur'daki Lisinia Doğa Proje Alanı'nda 140 dekar alanda dikilen gül fidesinden bu yıl 50 tona yakın rekolte bekleniyor. 4 ile 6 ton arası gülden 1 litre gül yağı elde ediliyor. Yağın litresi, uluslararası piyasada 5-7 bin euro civarında alıcı buluyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), suçla mücadele kapsamında kripto varlık alanında faaliyet gösterenlerden bilgi istedi.
ABD Başkanı Joe Biden, ülke ekonomisini canlandırmayı hedefleyen yaklaşık 2 trilyon dolarlık altyapı paketinin detaylarını açıkladı.
Türk sanayi sektörü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının olumsuz etkilerinden sıyrılarak geçen ay gerçekleştirdiği 13 milyar 308 milyon 486 bin dolarlık ihracatla 2020'nin en yüksek dış satımını yakaladı.
ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 12 Aralık ile biten haftada beklenmedik şekilde artarak 885 bin seviyesine yükseldi.
Türkiye'de bu yılın ocak-eylül döneminde yapılan 60 bin ton tereyağı üretimiyle son 10 yılın en yüksek üç çeyreklik verisine ulaşıldı.
‘Efsane Cuma’ günlerinde Türkiye’de online alışveriş rekoru kırıldığı açıklandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kars ve Karaman 7. Olağan İl Kongrelerine Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı ile katıldı. Önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Ekonomi, hukuk ve demokrasiye yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz. Ekonomi yönetimini yeniden oluşturduk. Bizi hedeflere ulaştıracak hamleleri süratle hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.
Gıda, tarım ve orman alanında bazı düzenlemeler yapılması hakkında kanun Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita'nın hazırladığı rapora göre, Türkiye, koronavirüs döneminde yabancı konut satışında Avrupa ülkelerine göre en az kayıp yaşayan ülkelerin başında geldi.
Merkez Bankası yeni likidite adımı atarak bankaları fonlamada daha yüksek faize yönlendirdi.
Yeniden artan koronavirüs endişeleriyle birlikte petrol fiyatları Mart ayından beri yaşanan en kötü ayına hazırlanıyor. Petrol fiyatları ekim ayında yüzde 9.3 geriledi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hileli ürünlerin ifşasının bazen yeterli olmadığını, caydırıcı cezaların gelmesi gerektiğini söyledi. Pakdemirli’nin aktardığına göre, cezaların artırılması Meclis gündeminde.