Fenerbahçe eski Cimbom'lunun peşinde

İkinci hedef ise...

Fenerbahçe eski Cimbom'lunun peşinde

Kadınlar basketbolda sezonu hayal kırıklığı ile kapatan Fenerbahçe transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Sarı-lacivertlilerde ilk hedef, 2012-2013 sezonunda Galatasaray'a transfer olan ancak parasını alamadığı gerekçesiyle sarı kırmızılar ile olan sözleşmesini tek taraflı feshederek kulüpten ayrılan Lindsay Whalen.

Sarı Lacivertliler'in Kadınlar Ulusal Basketbol Ligi'nde (WNBA) Minnesota Lynx forması giyen 31 yaşındaki oyuncuyla ilk görüşmeyi yaptığı ve tarafların büyük ölçüde anlaşmaya vardığı öğrenildi. 1,73 metre boyundaki Lindsay Whalen, oyun kurucu pozisyonunda görev alıyor ve fundamental özellikleri, top hakimiyeti, takım arkadaşlarını besleyen pasları, oyun görüşü ve zekası, koçun isteğine göre oyun yapısını şekillendirebilmesi gibi pek çok özelliğiyle dikkat çekiyor. 31 yaşındaki deneyimli oyuncu WNBA'da 12.3 sayı 5.2 asist ve 4.1 ribaunt ortalamaları ile oynuyor.

İkinci hedef Tina Charles

Lindsay Whalen ile kadrosunu güçlendirmenin planlarını yapan Fenerbahçe, yine bir dönem Galatasaray forması giyen Tina Charles için de görüşmelere başladı. 2011-2012 yılları arasında sarı kırmızılı formayı giyen 1.93 metre boyundaki pivot, 2010 WNBA Draft'ında Connecticut Sun tarafından 1. sıradan seçilmişti. Tina, WNBA'de geride kalan dört sezonda 17.3 sayı 10.8 ribaunt ve 1.5 blok ortalamaları ile oynadı.



(3 puan)