Jatomi battı mı?

Pure Jatomi fitness salonları 40 binlerce üyesine şok yaşattı ve bir gecede tüm şubelerinin kapısına kilit vurdu. Bugün Jatomi tarafından bir açıklama daha geldi: Türkiye'de çok zarar ettik, bizi kiralar batırdı!

Jatomi battı mı?
Jatomi battı. 40 bine yakın üye ise mağdur. Herkes aynı sorunun cevabını merak ediyor. Jatomi'den paramı nasıl kurtarırım?

JATOMİ: TÜRKİYE'DE KİRALAR YÜZÜNDEN BATTIK, 18.7 MİLYON EURO ZARAR ETTİK
Jatomi'nin en yetkili isimlerinden biri Türkiye'deki Jatomi üyeleri için yeni bir açıklama daha yaptı. Habertürk'e açıklama yapan Trevor Brennan, Türkiye'de 18.7 milyon Euro zarar ettiklerini, kendilerini batıranın ise Türkiye'deki kiralar olduğunu iddia etti.

Salı akşamı üyelerinin spor yapmaya gittiği sırada öğrendikleri ve kısa sürede sosyal medyada yayılan ünlü spor tesisi Jatomi'nin kepenkleri indirmesi bir anda ülke gündemine oturdu.
Jatomi Fitness'in Türkiye'deki yöneticileri şirketin Polonya'daki merkezinden alınan ani kararı izah etmekte güçlük çekiyor. Hatta onlar da maaşlarını alamadığı için mağdur edilmiş durumda. İflas ve kapanma sürecine ilişkin tüm gelişmeler Polonya'daki merkezden yönetiliyor.
Haberturk.com Ekonomi Servisi'nin dün ulaştığı Jatomi Fitness İdari Direktörü Trevor Brennan, tüm mücadelelerine rağmen oluşan zararı karşılayamadıkları için Türkiye'deki faaliyetlerini durduklarını belirtmişti. İçeride parası olan üyeler ile aylardır maaşlarını alamayan çalışanlarına da mesaj gönderen Brennan, şirketin iflas sürecine girdiğini ve alacaklı olan kişilerin mahkemelere başvurmaları gerektiğini açıklamıştı.
Bugün ise Jatomi Fitness'ın Polonya'daki merkezinden bir açıklama daha yapıldı. Şirketin Kurumsal İletişim Direktörü Magdalena Kotula'nın servis ettiği ve Genel direktör Trevor Brennan imzalı basın bildirisinde dünkü açıklamalara benzer ifadeler kullanıldı. Jatomi Fitness Group, İstanbul’daki ilk salonunu açmasından bu yana ağır mali zarar nedeniyle Türkiye'den çekilme kararı aldıklarını yineleyen Brennan şu ifadeleri kullandı.
"Türkiye operasyonları 2012-2015 yılları arasında daimi olarak ekonomik olarak beklentilerin altında kaldı. 3 yıllık süreçte her yıl yaklaşık olarak 4,5 milyon euro olmak üzere toplamda 18,7 milyon euro zarar ettik. 2016 yılı için zarar beklentimiz ise 3,5 milyon euro. Böyle bir tabloda şirketimizi düzlüğe çıkarma çabalarımıza rağmen, Türkiye’deki salonların oldukça yüksek kiraların da etkisiyle ticari faaliyetlerimizin sürdürülebilir olmadığına karar verdik."
Yaplan basın bildirisinde İngiliz milyarder John Caudwell'in 2012 yılında şirketin yatırımcı olduğu hatırlatıldı ve yönetimde bir rolü olmadığı açıklandı. Caudwell'in şirketin sadece bir yatırımcısı olması nedeniyle Türkiye'deki oparasyonların sona erdirilme kararında bir etkisi olmadığı duyuruldu.
MİLYARDER YATIRIMCIDAN AÇIKLAMA YOK
Ulaşmaya çalıştığımız Jatomi Fittnes'in en büyük yatırımcısı olan İngiliz milyarder John Caudwell ise konuyla ilgili sessizliğini koruyor. Mobil telefon satan Phones 4u şirketinin kurucu ortağı olan John Caudwell'ın Türkiye'de batan Jatomi Fitness için 2,5 milyar dolarlık yeni yatırım yaptığı öğrenilmişti.
ÇALIŞANLARI PROTESTO ETTİ
İstanbul Maslak'taki konsolosluk önünde toplanan bir grup Jatomi Fitness çalışanı, firma aleyhine sloganlar attı. Aslıhan Can, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, dün bir anda kendilerine "firmanın iflas" haberinin geldiğini ve neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyledi. Grup, tepki amaçlı salonun tişörtlerini yaktı.
Şirketin sahibi Polonyalı olduğu için durumu burada protesto ettiklerini belirten Can, şöyle konuştu:
"Çok mağdur durumdayız. Dün firmanın iflas ettiğini öğrendik. Öğrendikten sonra kilitleri kapatıp evlerimize döndük. Orada spor yapan üyelere de biz haber verdik sporlarını bölüp. Onlara bu durumu biz anlatmak zorunda kaldık. Bizlerin hiçbir suçu olmadığı halde salonda üyelerimizi sakinleştirmeye çalıştık. Maaş alamayacağımız halde sonuna kadar iyi hizmet verdik. Üyelerden gün içinde para çekilmiş. 31'inde iflas edilmesine rağmen ayın 1'inde para çekilmeye devam edilmiş. Şirket 5 yıldır Türkiye'de faaliyette. Şirket sahibi çok zengin birisi. Bizim son maaşımızla zenginliğine zenginlik katmaz. Bu işi bize maaş günü yaptılar. Maaşlarımızı ve tazminatlarımızı alamadık.''
Gamze Karaca ise şirketin 40 bin üyesi ve 500 çalışanı olduğunu ifade ederek, dolandırıldıklarını öne sürdü. Bu arada, gruptan seçilen bir kişi, Polonya Konsolosluğuna giderek kendilerine yardım edilmesini istedi.

JATOMİ'LERİN ARKASINDAKİ ŞOK İSİM: İNGİLİZ MİLYARDER JOHN CAUDWELL
Bu arada bir üyenin şirketin eski yöneticilerinden biriyle yaptığı yazışma, Jatomi'nin sahibiyle ilgili şok bir gerçeği de ortaya çıkardı. Tracy Gehlan isimli eski Jatomi yöneticisi, Türk üyenin Jatomi'nin iflasıyla ilgili sorusuna, şubat ayında Jatomi'den ayrıldığını, konuyla ilgili sorularını şirketin sahibi olan John Caudwell'e yönlendirmesi yanıtını verdi.
Ayrıca Gehlan'ın verdiği yanıtta, Jatomi'nin aylardır Türkiye'deki operasyonlarını satmak için görüşmeler yaptığını fakat satamadığını, bunun ardından da kapatma kararı aldığını belirttiği de gözden kaçmadı.
John Caudwell'in Jatomi'nin yüzde 91 oranındaki hissesini elinde bulundurduğu belirtiliyor. Ki Caudwell'in kurumsal web sitesinde Pure Jatomi ismi de gerçekten yer alıyor.
Gehlan, Caudwell'in daha geçen hafta Polonya operasyonlarının yeniden yapılandırılması için 2.5 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını da belirtiyor. Gehlan, aslında Polonya'da operasyonların halen devam etmesinin Türkiye'deki üyeler açısından bir garanti olması gerektiğini fakat Polonya'dan bu konuyla ilgili hiçbir adım atılmayacağına inandığını da söylüyor.

JATOMİ'NİN SAHİBİ JOHN CAUDWELL KİMDİR?
İngiltere'nin en zengin adamlarından biri olan John Caudwell, Forbes'un zenginler listesine göre 2.5 milyar Sterlin'lik bir servete sahip. Moda, gayrimenkul başta olmak üzere birçok alanda yatırımları olan Caudwell, aynı zamanda İngiltere'nin en büyük vergi mükellefi olarak biliniyor.
7 Ekim 1952 doğumlu Caudwell, servetinin büyük bölümünü mobil telefonlar ve otomobil motorları ticaretinden elde etti.
Bir dönem Motorola'nın lüks telefonlarının distribütörlüğünü yapmış olan Caudwell, 2003 yılında dünya çapında 8 bin çalışanı olan ve dakikada 26 telefon satan bir şirketin sahibi oldu.
25 yıllık evliliğini 2001 yılında sona erdiren Caudwell, ilk evliliğinden 3, ikinci karısı Jane Burgess'ten de bir çocuk sahibi. Fakat Caudwell'in yaklaşık 15 senedir birlikte olduğu Claire Johnson'dan da bir erkek çocuk sahibi olduğu belirtiliyor. En son 2014 yılında Johnson'dan da ayrıldığı belirtiliyor.

Jatomi battı mı? - Resim : 1



JATOMİ'NİN TÜRKİYE'DEKİ YETKİLİ İSMİ KİM?
Jatomi, İTO kayıtlarına göre 47 milyon 960 bin TL sermayeye sahip. Şirketin eski ortakları olarak ise Antony John Cowen ve Giles Spencer Dean görünüyor. Fakat bu ortakların 24 Aralık 2014 tarihinde hisselerini PURE HEALTH AND FİTNESS SPOLKA Z ORG.ODPOWİED. isimli bir şirkete devrettikleri dikkat çekiyor.

Jatomi'nin yetkili isimleri olarak ise DONALD ALLAN DOYLE, S.PENELOPE BURGERve B.LUKASZ KULASZA görünüyor.
Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanan 4 Ocak 2016 tarihli son toplantı kararlarına göre ise bu isimlere B grubu imza yetkisiyle Fatma Demet Engin, Jolanta Maria Michalac ve Marta Zienkiewicz eklendi.
Şirketin Türkiye'deki sahibi görünen Pure Healt and Fitness Spolka Z Org. Odpowied.'in temsilcisi olarak Ticaret Sicil Gazetesi'ndeki kararların altında son yetkili isim olarak ise Nigel Robert Stocks görünüyor.

Nigel Stocks'un LinkedIn hesabında ise Jatomi Group Eski CFO'su olarak görünüyor.
Öte yandan şirketin bu yılın ocak ayında Ticaret Sicil Gazetesi'nden yayınlanan son toplantı karar tutanağının altında imzası olan isim ise şubat ayında Jatomi'den ayrıldığını belirten ve şirketin asıl sahibinin İngiliz milyarder Caudwell olduğunu belirten Tracy Ann Gehlan.

LinkedIn bilgilerine göre ise halen Jatomi Türkiye'nin genel müdürlüğünü Zümra Yıldırımlı yapıyor.

Jatomi Fitness'ın Türkiye internet sayfasının kapanmadan önceki son halinde ise blog bölümünde Jatomi Fitness Türkiye Bölge Müdürü olarak Deniz Yılancıoğlu'nun bir röportajı yer alıyor. Ayrıca en son bugün saat 06:20'de güncellenmiş görünen Jatomi Fitnes Türkiye blog sayfasında Misafir İlişkileri Deneyimi Direktörü olarak Selda Gamzeli'nin de röportajı aynı sayfada yer alıyor.
Öte yandan her iki ismin LinkedIn hesaplarında da şu anda çalıştıkları kurum olarak Jatomi geçmiyor.

Sitenin son güncellenme tarihi ise 30 Mayıs 2016, Türkiye saati ile 19:24:50.
İşte Jatomi Türkiye internet sayfasının Google tarafından kaydedilen son görüntüsü.

Jatomi battı mı? - Resim : 2
İNTERNET SİTESİNE ULAŞIM YOK

Jatomi Fitness'ın internet sitesine girmek isteyenler ise "Site bakımda" açıklamasıyla karşılaşıyor ve herhangi bir ulaşım bulunmuyor.

Jatomi battı mı? - Resim: 3

Facebook'ta açılan Jatomi Mağdurları adlı sayfada salonların kapanmasına yönelik olduğu iddia edilen fotoğraflar da paylaşıldı.

Jatomi battı mı? - Resim: 4

SOSYAL MEDYA ÇALKALANDI

Jatomi Fitness'ın iflas ettiği haberleri sosyal medyada büyük yankı buldu.

Twitter ve Facebook üzerinden kendilerinden habersiz salonlarının kapatıldığından şikayet eden üyeler ve konuyla ilgili bilgi sahibi kişiler tepkilerini gösterdi.

Ekşi Sözlük de yine şikayetlerin dile getirildiği bir alan oldu.

paralimani.com EDİTÖRÜ'NDEN ÇARPICI YAZI: JATOMİ BATMASAYDI DA PARANIZ BATACAKTI

40 BİN ÜYESİ İDDİASI

Malezya menşeyli bir yatırım olan Jatomi Fitness'ın İstanbul'da büyük alışveriş merkezlerinde salonları bulunuyor ve 40 bine yakın üyesi olduğu belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak gündeme getirilen haberlerde şirketin çalışanlarına durumu e-posta yoluyla bildirdiği ve şubelerini kapatmalarını istediği ifade ediliyor.

ÜYELİK PARALARININ NE YAPILACAĞI MERAK EDİLİYOR

İnternet üzerinden en fazla dile getirilen konulardan biri de üyelerin paralarını nasıl geri alacakları oldu.

Konuya yönelik şu ana kadar şirketten resmi herhangi bir açıklama yapılmasa da konuyla ilgili haberlerde şirketin çalışanlarına şu mesajı gönderdiği ifade ediliyor:

"Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Endonezya ve Malezya'da 60'ın üzerinde spor kulubü bulunan "Jatomi Fitnes & Spa" organizasyonunun bir parçası olarak 16.05.2011 tarihinde Türkiye'de faaliyet göstermeye başlayan şirketimiz gösterilen tüm çabalara rağmen hedeflenen başarıya ulaşamamıştır. Alınan önlemler ve gerçekleştirilen tasarruflar ile maliyet artışının önüne geçilmek istenmiş ise de maliyetlerin artarak devam etmesi Türkiye'deki yapılanmayı diğer şirketlerimiz içerisinde zarar eden ülke pozisyonuna sokmuştur. Sonuç olarak zararın katlanarak büyümesini önlemek amacıyla Türkiye'deki faaliyetlerimize son verilmesi ve şirketin içindeki iflas durumunun yetkili mahkemeye bildirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu doğrultuda şirketimiz faaliyetlerinin yarın itibarıyla sonlandırılacağı ve kulüplerin kapatılacağı hususlarını bilgilerinize sunarız. Yasal haklarınız bakımından hukuki süreci yakından takip etmenizi ve iflas idaresine bu kapsamda gereken başvuruda bulunmanızı rica ederiz. "

Jatomi battı mı? - Resim: 5


JATOMİ'YE ÜYE OLANLAR NE YAPACAK?
Jatomi'ye mail order yoluyla üye olanlar, yani her ay üyelik bedelinin karttan, kart hesabının müsait olması durumunda, çekilmesi yoluyla üye olanlar açısından tek sıkıntı, şu ana kadar ödedikleri paralar. Mail order'ın iptal edilmesi yoluyla Jatomi üyeleri bundan sonra hesaplarından Jatomi tarafından para çekilmesini önlemiş olacak. Taksitle üye olanlar içinse durum biraz daha farklı. Taksitle üye olanların bankalarıyla görüşüp kartı dondurma veya iptal etme yolunu denemeleri gerekiyor. Fakat bu durum da bankaların değerlendirmesine kalmış bir şey. Yıllık veya altı aylık üyelik bedelini peşin olarak üye olurken ödemiş olanlar içinse durum oldukça karmaşık. Bu paraların şirket tarafından iade edilebilmesi için öncelikle Jatomi'den bir yetkiliye ulaşabilmeleri gerekiyor. Fakat tüm üyelerin dile getirdiği ortak sorun konuyla ilgili muhatap bulamamak. Dolayısıyla bundan sonra Jatomi üyelerinin üyelik paralarını iade alabilmesinin yolu hukuki süreçten geçiyor. Rakam 2000 TL'nin altında olduğu için başvurulabilecek ilk yol Tüketici Hakem Heyetine gitmek. Fakat toplu bir davayla da bu paraların tahsil edilebilmesi amacıyla icra yoluna gitmek mümkün.

JATOMİ GROUP İDARİ DİREKTÖRÜ AÇIKLAMA YAPTI: ÜYELER YASAL SÜRECİ YAKINDAN İZLESİN
Hürriyet'in e-posta yoluyla ulaştığı Jatomi Fitness Group’un İdari Direktörü Trevor Brennan, Jatomi Fitness Group olarak Türkiye’de faaliyetlerini resmen durdurma kararı aldıklarını doğruladı.
Brennan, “Jatomi Fitness Group ne yazık ki İstanbul’daki ilk salonu açmasından bu yana yaşanan ağır finansal zarardan ötürü Türkiye’deki operasyonlarını durdurma kararı aldı. Bu oldukça zor karar, zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından alındı ve bu süreçte bizim için uygun diğer opsiyonlar da değerlendirildi. İşletmeyi kurtarma çabamız, İstanbul’daki ekibimizin azimli çalışmaları da ne yazık ki gerekli kazancın elde edilmesine yetmedi. Bu durumda küresel operasyonlarımızdaki diğer üyeleri etkilemeden Türkiye’deki işletmeyi finansal olarak destekleyemeyeceğimiz kısa süre önce netleşti” dedi.
ÜYELER NE YAPACAK?
Brennan üyelerin maduriyetine yönelik de açıklama yaptı ve şöyle konuştu:
“Üyelerimize yasal süreci yakından takip etmelerini öneriyoruz ve tüm alacaklılar için mahkemenin atayacağı bir iflas idaresi yetkilileri de yer alacağı dava sürecini yakından izlemelerini tavsiye ediyoruz. Şu aşamada başka bir yorum yapamıyorum.”

ÜYELER AYLAR ÖNCESİNDEN UYARMIŞ: DİKKAT! KAÇACAKLAR
Jatomi'nin internet üzerinden ulaşılabilen tek hesabı, instagram hesabında paylaşılmış en son mesaja ise müşterilerinden yorum yağmaya başladı. Fakat daha da ilginci üyelerden bazılarının, "Türkiye'deki salonlarını birer birer kapatıp kaçacaklar" uyarısı yapmış olması. Bu uyarıya kulak asıp üyelikten ayrılanlar mahkeme veya icra yoluyla parasını kurtarmayı başarırken halen onbinlerce üyenin durumunun ne olacağı muamma olarak önümüzde duruyor. Ayrıca salonların kapanmasıyla ilgili sorunun aylar öncesinden üyeler tarafından dile getirildiği de dikkatlerden kaçmıyor. Hatta birçok üyenin hukuki süreç başlattığını ilan etmesi ve toplu başvurular ile protestoların düzenlenmesi konusunda organize olmaya çalıştığı da görülüyor.
İşte o yorumlardan bazıları...

Jatomi Fitness Misafir İlişkileri Deneyimi Direktörü ve Türkiye Bölge Müdürü röportajları Jatomi Mag ve Jatomi Blog'da. #jatomi #jatomifitness #jatomiturkiye #birliktedahamotive

persilcan@merhababenjuliet @bahadir_bostanci hala devam ediyormusunuz calismaya bu rezil kuluple sukayet var sitesine bi goz atin derim turkiyeden bir anda cekilip kaciyorlar tum perosnelleri kovdular bizler paralarimizi iade alamiyoruz vergi kaciyorlar hemen ayrilin!!!!

persilcan@conticiu az kaldi turkiyeden cikiyolar en kiza zamanda herkes parasini almaya baksin

missqbra@persilcan 6 haftadir ses yok burda @jatomiturkiye den cook ilginc !!!

alimertgurbuzÜyelerin negatif yorumlarının burada kale alınmaması zaten kurumsal müşteri politikalarının en az salonlarınız kadar rezalet olduğunun en iyi göstergesi bence. Türkiye'de ki işiniz bitti bitecek az kaldı.

persilcanMisafir iliskileri nedir ya @jatomiturkiye siz bir sikayetvar.com a bakin insanlar sizden nasil sikayetci aslaa kimse bu rezil firmaya uye olmasin

canaskerArkadaşlar doktorun spor yapamaz raporu üzerine üyelik iptal yapmak istedim salona girerken istenmeyen sağlık raporunu istediler..?.Spor yapamaz raporunu verdim kabul etmediler...kendilerini Dr raporunun üstünde görüyorlar..ve biri kurumsalmı dedi...kurumsallaşmaya çalışan köy bakkalı diyelim buna...zamanında internet tanıtımlarında videolarında röportaj ve çalışma yaptıklarıda biriyim...Üye olmakmı istiyorsunuz? Sakın haaaaa diyorum
canaskerÜyelik iptali istedim Dr un spor yapamaz raporuna rağmen bir sonuca ulaşamadım...tamamen ticari zihniyet...rakam 2000 tl nin altında olduğu için tüketici hakem heyetine başvurmanız gerekiyor e-devletten basvurabiliyorsunuz akabinde bir çıktısını alıp ıslak imzayla ya ikametinizin bulunduğunu ilçenin yada salonun bulunduğu ilçenin tüketici hakem heyetine varsa fatura,sözleşme eki eğer e-mail yazışmalarınız varsa bunların da dökümünü de alarak başvurun...Tüketici hakem heyetleri kaymakamlıklar bünyesinde bir birim sizi bilgilendiriyorlar hemde takipçisi oluyorlar...geriye beklemek kalıyor...bende bekliyorum.

azun06Arkadaşlar salonları kapanıyor ve yazıldıgınız parayı geri almak nerede iste ımkansz her aradıgımda bı muhattap bulamıyorum tek kelıme ile REZALET merdiven altı salonlara gıdın buralarda rezil olmayın
gsmrabia@bayramkose
skalkavan.saglikliyasam@azun06 avukatla halledebilirsiniz. Bizde ailecek ortakoyde acilan united spor klubunden ayni muameleyi gorduk. Avukat mahkeme haciz derken paramizi aldik. Haklarimizi koruyalim.

gudzevicferitsağlıklı yaşam merkezi veya spor salonu değil kar amaçlı işletme ilgi 0 şatış yapna kada önemseniyor insanlar. Üye olunduktan sonra tınlayan yok
berat.akman: Alacaklarımızı kanıtlayan belgeleri nerden alıcaz? Kepenkleri kapatıp gitmişler
@yusuftahtalioglu

mertnuri:Alacağınız falan yok kaçtı Polonya'ya yetkililer önce aletler satılır reklam giderlerine verirler parayi bize avuç Yalamak düşer en az 5 sene beklersek belki oda masraflar cebimizden çıkma riski var çünkü muhatap yok

yesms:Hesaplarima gore dolaptaki esyalarimin parasi yillik uyelik parasinin iki kati hangisine üzülim bilemedimm simdi onlaridami alamicam @hamzasengul her gun 100 kisiyi spora almalarinda bi b..luk var derken hakliymissin ..

eelliiffdmrc:Mail order ile odeme yapan arkadaslar bankanizi arayip kartinizi iptal ettirin yeni kart isteyin mail orderi iptal ettirin... Odeyip taksit yapan arkadaslar pesin verenler gecmis olsun dava acip surecini bekleyebilirsiniz cunku o ucreti malesefki odemek zorundasiniz iptal olmuyor.. İyiki mail order yapmisim cok gecmis olsun? pislik dolandiricilar zaten ilk gunumde hirsizlik olayi yasadim telefonum calindi kim oldugu belliydi bi islem yapmadilar ve salonumu degistirmek zorunda kaldim ordan anlamaliydim pislik biyer oldugunu

denizhicbikmazHepimize çok geçmiş olsun

oussamaoufdilAmk bir z bar 2 dumble alıp çıksaydım bari şimdi hissediyorum acısını ya

sheidaliciousMail order ile uye olan arkadaslar, hemen cagri merkezini arayip kartinizi mail order islemine kapattirin. cekim yapamazlar o zaman.

yanki85Üzülmeyin koç koca firma o kadar alet kocaman yer açarlar başka isimle

sheidaliciouspesin odemeler icin ise, alacaginizi iflas masasina kaydettirmeniz gerekecek yanilmiyorsam.

perdogmus@sinemyetisofficial rica etsem beni de gruba alabilir misiniz? Size özelden numaramı atsam?

aysu.acarturk@mstfapolat burda da konusmalar dönüyor

aytulikeValla akasya'ya da sürekli üye yapılıyordu çok enteresan düzenimizi bozdular birde üstüne??

cenk_tahtacipeşin verdik daha 1 ay olmadı ne olcak simdi

glcyemreİki gün önce 1 yıllık peşin verip üyeliğimi yeniledim bu sabah daha salondaydım ne ara bu duruma genildi anlamadım parayıda geçtim düzenimin içine ettiler böyle iflas olmaz bildiğin dolandırıcılık bu

ellecrwParalar hikaye oldu hepimize gecmis olsun

yildirimbhrSonuç olarak henüz hukuki olarak nasıl bir yol izlememiz gerektiğini tam anlamıyla bilen yok sanırım? iflas masasna gidlckse bunn bi dilekçsi falan olmsı gerekr die dşnüorm ve muhattap olark yazılck şirkttn herhngi bir çalşnı TR snrlrı içrsnde değl bu da paraların üzerine bir bardak soğuk su içmemiz gerekiyor die düşndrtüyor??
altuggonulalArkadaşlar tüm jatomi şubeleri kapandı mı? Bellevue Residence şubesi hala açık mı bana ne mail attılar, ne de aradılar iflas ile ilgili? Daha yeni haberim oldu her seyden, bellevueye giden biri var mı iflas günü?

emine_demirkayaEvet kapandı dün BELLEVUE jatomideydim herkes şok içindeydi

emine_demirkayaİflas ettiği için hocaların maaşlarıda üye olanların paralarıda yalan oldu yoksa 40bin tane üyeye geri ödemelerini yapmak zorunda olacaklardı uyanıklar iflas göstererek karşılık beklemeyin gibisinden açıklama yapmışlar adi şerefsizler benim üyeliğim kasımda doluyor ama daha dün yıllık kayıt yaptırıp bugün duyanlar dahada şok içinde oldu malum az para değil pis soyguncular

mlkzelSon olarak Türkler çok güçlü bir millet fakat nasıl hareket edeceklerini bilmiyorlar...Bu bence paradan da öte Aptal yerine konulacak bir durum ve hakkını bırakmamaktır benim için.Bu durum Rusya veya başka bir ülkede olsaydı topluca insanlar Polonya konsolosluguna yürümüştü.Eger toplu hareket edilebilirse bu tarz bişey yapılabilir.Çünkü birey olunca devlet önce kendini düşünüyor(kendi alacagını alıyor) Ama eger bunu siyasi boyuta taşırsak o zaman ilgi çekebiliriz diye dusunuyorum 40.000 insan az bir sayı degıl.Burda Aptal yerine konmakta var Türkler olarak!Bence bu tarz bişey yapmalıyız ki sesimiz duyulsun!Polonya konsolosluğu ve Türk devlet yetkilileri ilişkilerin bozulmaması için ellerinden gelen gayreti gostereceklerdir diye dusunuyorum!!!

durcanirmakE devlet uygulamasında BİMER e şikayet edin İflas etme aşamasındayken insanlara 1 yıllık üyelik satmak bence suçtur dolandırıcılıktır bu

berat.akman@mlkzel @durcanirmak ikinizde haklısınız. Fakat Başbakanlık bu konu ile ilgili sadece görüşme talep eder. Fakat konsolosluğa toplu olarak başvurup bu adamların dolandırıcı olduğunu ispat edersek, paramızı alamasak bile en azından yargılansınlar !

mlkzel@berat.akman başbakanlığın görüşme talep etmeside bir gelişme diye dusunuyorum.Bence nişantaşı citys önünde toplanacaklar burada toplanmalılar.Nişantaşı citysde toplanmaları bi haber niteliği taşımaz.Ama bi konsolosluk önü dikkatlerini çekecektir habercilerin.Bir yazı asacagım Jatomi kapanan kepenklere Konsolosluk yeri ve saati ile ilgili .Parasını,gururunu ve aptal olmadıgını aramak isteyen arkadaslar gelebilir.Çünkü buradan sadece konusuluyor.Tek ricam ben ancak 2 şubeye yakınım diger subelere baska arkadasların ulaşıp yakındakilere en azından bu yazıyı asmaları olacak.

elifkrpt24@bilgeustgln ben sok resmen ya daha 1 ay oldu kayit.olali

jatomipolandMerhaba arkadaşlar bugun hukuki sureci baslatıyorum öğleden sonra Avukatlar ve Hakem heyeti ile görüşüp sizler ile sayfamdan gelişmeleri paylaşacagım

berkancitirTek cekim nakitciler gecmis olsun o para daha gelmez

ozlmzdmr@bbettuuss Hergun hergun her 10 dakika da bir uyelik aliolardi Akasya da , sonuc dolandiricilik.

JATOMİ MALEZYA VE JATOMİ POLONYA İNSTAGRAM HESAPLARINDA TÜRK TEPKİSİ
Şirketin iflas haberleri üzerine üyelerden gelen tepkiler Türkiye'deki sosyal medya hesaplarıyla da sınırlı kalmadı.
Jatomi Türkiye instagram hesabının takip ettiği Jatomi Malezya ve Jatomi Polonya instagram hesaplarında da Türk üyeler, şirketin dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla paylaşım ve yorumlarda bulundular.
Bir Jatomi üyesi, Jatomi Polonya'nın instagram hesabına yaptıkları tüm yorumların hesabın yöneticileri tarafından apar topar silindiğini de iddia etti. İşte o yorum:

erselbedirsezer:All of branches in Turkey have been closed yesterday. Over 40.000 members were obligated to leave their schedules unfinished. People were turfed out of gyms in just one hour by brach staff without any explanation. This is a scandal. Polish account deleted all posts after our complaint and account completely deleted. Guys this is a swindler company. Dont believe them. @jatomimalaysia @jatomiturkiye

MALEZYALI DEĞİL İNGİLİZ JATOMİ: JAMES TO MICHAEL
Global spor merkezi markası olan Jatomi, İngiliz fitness center yatırımcısı Michael Balfour’un oğlu James Balfour tarafından kuruldu. Jatomi markası kurucuları olan baba oğul James ile Michael isimlerinden 'James to Michael' ifadesinin kısaltmas olarak oluşturulmuş.

JATOMİ POLONYA SİTESİNDE TÜRKİYE NEDEN YOK?
Jatomi Polonya internet sitesinde bulunan Jatomi Hakkında bölümünde yer alan bir harita dikkat çekiyor. Haritada Jatomi'lerin bulunduğu ülkeler birer birer yazılırken Türkiye'nin bu haritada yer almaması gözden kaçmıyor. Haritada bulunan ülkeler ise Polonya, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Malezya, Romanya ve Tayland. Öte yandan Türkiye'nin ismi Clubs Abroad bölümünden henüz silinmemiş. İşte o ilginç harita.

Jatomi battı mı? - Resim : 6