Londra Brexit'in ardından dünya finans merkezi ünvanını kaybedebilir!

Dünyanın en büyük finans merkezlerinden biri olan Londra, Brexit kararının ardından AB'nin tek pazarına erişim imkanını kaybedebilir!

Londra Brexit'in ardından dünya finans merkezi ünvanını kaybedebilir!

Global finans merkezi Londra, Brexit sonrasında Avrupa Birliği'nin tek pazar bloğuna erişim imkanını kaybedecek.
Bu durum şimdi Londra için en büyük tehlike olarak görünüyor.
Dünyanın en büyük finans şirketlerinin AB'ye tek pazar üzerinden erişim imkanı sağladığı Londra'dan çekilme kararı almasının İngiliz ekonomisine tarihindeki en büyük darbelerden birini vurabileceği belirtiliyor.

DEV BANKALAR ŞOKTA!
İngiltere, Avrupa Birliği referandumundan Brexit yani AB'den çıkma kararı aldıktan sonra, Avrupa Birliği ile ilişkilerinin nasıl devam edeceği konusunda müzakereler başlayacak. Fakat bu müzakerelerde, Avrupa Birliği'nin en önemli avantajı olan tek pazarın sürdürülüp sürdürülüp sürdürülemeyeceği belli değil. Eğer İngiltere tek pazara erişim imkanını kaybederse, bu durumda Londra'nın ve beraberinde Avrupa merkezlerini Londra'da kurumuş olan dünya finans devlerinin de AB finans piyasalarına erişimi bloke olacak. Bu da şu anda hem finans devlerini hem de Londra'yı panikletmiş durumda.

ALMANYA, FRANSA VE HOLLANDA ELLERİNİ OVUŞTURUYOR
Elbette bu durum Avrupa Birliği içinde Londra'ya rakip çıkarma imkanın sahip olan Fransa, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerin de iştahını kabartıyor.
Bu ülkeler de Londra'daki dev bankaların ve beraberinde Londra'da bu sektörlere hizmet veren yetişmiş nitelikli işgücü ile avukatlık sektörünün tek pazara geçiş için Londra'yı terk edip birlik içindeki ülkelere taşınmasını bekliyor.