"Sakıp Bey bugün yaşasaydı mutlaka..."

Sabancı Holding'in patronu Güler Sabancı'dan Sakıp Sabancı'yla ilgili çok çarpıcı tespitler!

"Sakıp Bey bugün yaşasaydı mutlaka..."
Bu yıl ölümünün 10’uncu yıldönümü olan duayen işadamı merhum Sakıp Sabancı, önceki gece düzenlenen özel bir törenle anıldı. Sabancı Center’daki törene Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, kızı Sevil Sabancı, torunu Melisa Tapan, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı ile Başkanvekili Erol Sabancı da katıldı. Törende bir konuşma yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sakıp Sabancı’nın özelliklerinin bugüne de ışık tuttuğunu belirterek şu konulara dikkat çekti:
Bulaşıcı pozitif enerji
*Sakıp Sabancı’nın en önmli özelliği inanılmaz bulaşıcı pozitif enerjisiydi.
*Liderliği bardağın dolu tarafına bakıp boş tarafını doldurmak için teşvik etme, motive etme üstüne kuruluydu.
Diyaloğa açık kişiydi
*Sakıp Bey her konuda diyaloğa açık, uzlaşmacı bir kişiliğe sahipti. Ayrıştıran değil, birleştirendi.
*İletişim, paylaşmak, samimiyet, şeffaflık, tüm bunlar onun çok sevdiği ve onu Sakıp Bey yapan özelliklerdi. O bunları araç olarak görürdü, esas meselesi; insanlara ulaşmak, dokunmak, sevmek ve sevilmekti.
*14 kitap yazmıştı, düşüncelerini ve duygularını paylaşmıştı. O yüzden bugün olsa mutlaka Twitter’da, Facebook’da, İnstagram’da olurdu.
‘Bana ufak şeylerle mutluluğu öğretti’
Sakıp Sabancı’nın torunu Melisa Tapan da, dedesiyle ilgili konuşma yaptı. Tapan şunları söyledi: “Dedem bana hayata dair çok şey öğretti. O yardımseverlikten duyacağım hazzın hiçbir başarıyla eşdeğer olmayacağını gösteren kişiydi. Dedem bana hayatta basit ve ufak şeylerle mutlu olmayı öğretti.”