Son anketler Sterlin'i yere serdi!

İngiltere'siz AB'ye hızla ilerlendiğini gösteren referandum anketleri Sterlin fiyatını hızla düşürdü!

Son anketler Sterlin'i yere serdi!
paralimani.com Ekonomi Servisi

İngiltere'nin AB üyeliğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin iki hafta sonra yapıalcak olan referanduma ilişkin son gelen anketle döviz piyasasında sert dalgalanma yarattı.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir ankette İngiliz halkının Avrupa Birliği'nden ayrılmaya daha sıcak baktığının ortaya çıkmasının ardından bugün yapılan bir ankette ise 'AB'den ayrılalım' diyenlerin 'ayrılmayalım' diyenlere göre 10 puan daha fazla olduğu görüldü.
Bu anket sonucu Sterlin'in dolar karşısında hızla geriletti ve dolar karşısında Sterlin kuru yüzde 1.2 düştü.

KARARSIZLAR 'AB'DEN ÇIKALIM' CEPHESİNE GEÇTİ!
Bu haftaya kadar yapılan anketlerde AB üyeliğinden yana oy kuallanmayı düşünen Britanyalıların oranı AB'den çıkma taraftarı olanlara göre 2 puan civarında daha fazlaydı. AB üyeliğini destekleyenler yüzde 44, karşı olanlar ise yüzde 42 seviyesindeydi. Yüzde 10'luk ise bir kararsız kesim bulunuyordu. Son anketler kararsızların sayısının azaldığını ve yüzde 10'luk kararsızlarla birlikte yüzde 2'lik bir kesimin daha AB karşıtı cepheye geçiş yaptığını gösteriyor.

BREXIT NEDİR? BREMAIN NEDİR?
23 Haziran'da sandık başıan gidecek olan Birtanyalılar, Brexit veya Bremain şeklinde yürütülen kampanyalardan birine oy verecek. Britania Exit şeklinde açılımı olan Brexit kampanyası cephesi, İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılmasını savunuyor. Britania Remain şeklinde açılımı olan Bremain kampanyası taraftarları ise dünyanın ikinci büyük ticaret ortaklığı Avrupa Birliği'nden çıkışın İngiltere için felaket olacağı iddiasında.