Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasını sağladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mart'ta bitecek olan Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin uzatılmasını sağladıklarını açıkladı.

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasını sağladık

Çanakkale'de bölünmüş yol standardına yükseltilen Gelibolu - Eceabat yolunun 32 kilometrelik kısmı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile hizmete açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili olarak "Her iki tarafla da yaptığımız görüşmeler sonunda 19 Mart'ta bitecek olan anlaşma süresinin uzatılmasını sağladık." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bir yıl içinde şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmış, depremzede vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmuş olacağız.

Ekonomiden doğal afetlere, yaşadığımız her sıkıntıda Çanakkale ruhunu hatırlıyor, oradan aldığımız feyzle mücadelemizi yürütüyoruz.

Türkiye Yüzyılı vizyonunu üzerine inşa ettiğimiz temelin en sağlam taşlarından biri de Çanakkale'de kazandığımız zafer.
Dünyanın yaşadığı krizlerin önümüze çıkardığı fırsatları değerlendirebilmemiz için ihtiyacımız olan tek şey, istikrar ve güven iklimine sahip çıkmaktır.
Geçmişini bilmeyenin geleceği kuramayacağı gerçeğinden hareketle evlatlarımızın Çanakkale zaferini kazandığımız yerleri mutlaka görmeleri gerektiğine inanıyorum.

Çanakkale Zaferi'ni kazandığımız yerlerdeki şehitliklerimizi ayağa kaldırarak, kültürel mirası ihya ederek, ecdada saygımızın gereğini yerine getiriyoruz.

Kale'nin restorasyonunda emeği geçenleri tekrar kutluyorum.
1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyolu başta olmak üzere şehrimizi ve bölgeyi geleceğe hazırlıyoruz. Sadece Çanakkale Köprüsü bölge için bir destandır.

1915 Çanakkale Köprüsü ile Marmara bölgemizi çepeçevre saran otoyol ağını birleştirdik. (1915 Çanakkale Köprüsü) Daha önce saatler süren yolculuğu 6 dakikaya indirdiğimiz bu köprümüzü, bir yılda 2 milyona yakın araç kullandı.

(Gelibolu–Eceabat Devlet Yolu) Havsa'dan Çanakkale'ye uzanan bu yol, ulaşımı 45 dakikadan 25 dakikaya düşürerek, ziyaretçilere büyük kolaylık sağlayacaktır.

KARADENİZ TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI
Geçtiğimiz temmuz ayında imzalanmasını sağladığımız Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili bir gelişmeyi dünya kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Rusya ve Ukrayna'nın esir takaslarıyla birlikte savaştan sonraki en önemli uzlaşma konusu olan anlaşmanın süresi bugün bitiyordu. 19 Mart'ta bitecek olan anlaşma süresinin uzatılmasını sağladık. 800'den fazla gemiyle 25 milyon ton tahılın dünya piyasalarına sevkini sağlayan bu anlaşma hayati öneme sahip.