Taner Yıldız Kangal ihalesi için ne dedi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kangal'da yerli kömürle işletilen 453 megavatlık santrale, 1 milyar dolara yakın bir bedelle özelleşme fiyatı verildiğini hatırlattı.

Taner Yıldız Kangal ihalesi için ne dedi?

Taner Yıldız,''Bizim beklediğimiz rakamlara yakın bir fiyat bu. Konya Şeker Fabrikası da kendi oluşturduğu finansman yapısıyla, ortaklarıyla beraber bu ihaleye girdi Bu ihalenin iki yönden önemi var bizim için. Piyasayı daha çok rekabet ve rehabilite edebilecekler, kaliteli hizmet verecekler, çevreye duyarlı bir şekilde yapacaklar'' diye konuştu.

Devletin bu işler için para harcamayacağını kaydeden Yıldız, ''Biz kamu olarak harcamayınca kamu bütçesini adalet gibi, eğitim gibi, sağlık gibi 76 milyon insanımızın faydalandığı bir alana doğru kanalize ediyoruz. Enerjiyle ilgili bir yapıyı özel sektör tarafından yapılandırıyoruz. Bu önemli bir konu. 2015 yılının sonuna doğru bütün bunların hepsini bitirmiş olacağız'' dedi.

AK Parti iktidara geldiğinde özel sektörün kurulu güçteki payı yüzde 34’lerdeyken şimdi bu oranın yüzde 61’lere geldiğini vurgulayan Yıldız, ''Bunu yüzde 75’lere çıkaracağız. Ama Atatürk Barajı gibi, Keban Barajı gibi büyük barajlarımızı özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Onlar özelleştirme portföyünün dışında olacak. Bizim Türkiye’deki fiyatın regüle edilmesinde her zaman olduğu gibi onlardan faydalanacağız'' şeklinde konuştu.