Galatasaray UEFA'ya kur yaptı!

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, UEFA'yla yapılan görüşmeleri GS TV'de açıkladı

Galatasaray UEFA'ya kur yaptı!

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, "Şu anda borç alacak farkımız 260 milyon dolardır. Bizim şu anda faturalamadığımız 130 milyon dolarlık alacağımız var. 15 milyon dolar da mal stoğumuz var. Şu an ödeme zorunluğu olan rakam 115 milyon dolardır." dedi.

GALATASARAY'IN VARLIKLARINI SATMAYACAĞIZ
GSTV'de açıklamalarda bulunan Aysal kendisine sorulan sorulara şu yanıtları verdi: "Galatasaray'ın ana hedefi yurt dışında başarılı olmaktır. Artık 3 ayda bir kulüpler UEFA'ya mali rapor vermek zorunda. 237 kulüpten bilgi istenmiş, 6 kulübün Avrupa'daki ödül gelirlerine el konulmuş. Bizimle birlikte 76 kulüpten ek bilgi istemiş. Bizim son yıl zararımız da 9.4 milyon euro. Bize yasaklama gelirse en az 76 kulübe de yasak gelmesi gerek. UEFA bizden bilgi istedi ve borcu nasıl azaltacağımızı sordu. Biz de gerekli bilgileri verdik. Geçtiğimiz sene stat gelirlerine Sportif A.Ş'ye devrettik. Bu UEFA için rahatlatıcı bir karar. Bizim asıl zararımız kur farkı. Ciddi bir kur farkı zararımız var. Son iki sene içinde yüzde 20 etki etmiş. UEFA bu konuda kur farkını nazari dikkate alacak. UEFA'ya savunma belgesi değil, izahat belgesi gönderdik. 3 senedir iş başındayım ve bu dönem izin kendime koyduğum ana kriter Galatasaray'ın varlıklarını satarak değil, proje geliştirerek gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Mal varlıklarımızdan kira geliri elde edecek projeler üretmek amacındayız. Riva'yı satmamız söz konusu değil. Florya'daki huzursuzluk olayını gazetelerden okuyorum ama içeri giriyorum bu huzursuzluk nerede diye kimse huzursuzlukla ilgili bir belge gösteremiyor. Gençlerin bazen antrenmanlarda gerginlikleri olabilir ama bu huzursuzluk olarak görülemez. ayrıca bunun yeşil sahaya aksedip, aksetmediği önemli.

GELİRLERİMİZ 1 MİLYAR TL'Yİ AŞTI
Son iki haftada beklediğimiz neticeleri elde edemedik. Takımın 3 kulvarda birden yarışması, sene ortasında teknik ekibin değişmesi, geçtiğimiz iki senenin yoğun baskısı oyuncularda bir yorgunluk yaratmış olabilir. Bu sorunun da geçici olduğunu söyleyebilirim. 2011 Mayıs ayında görevi aldığım vakit borç olacak farkımız 328 milyon dolarmış. Bu rakamı sene sonunda 251 milyon dolara düşürdük. 2012 senesinde 212 milyon dolara düşürmüşüz. Şu anda borç alacak farkımız 260 milyon dolardır. Bizim şu anda faturalamadığımız 130 milyon dolarlık alacağımız var. 15 milyon dolar da mal stoğumuz var. Şu an ödeme zorunluğu olan rakam 115 milyon dolardır. Biz göreve geldiğimizde dolar 1.59 şimdi ise 2.13, bu farkı dikkate almak gerek. Mayıs 2011 senesinde Ada kontratımız yapılmış ve 2015 senesine kadar uzatılmıştı. Uzatma nedeni de kiracının yatırım karşılığını karşılamak için istekte bulunmuş ve yönetim de kabul etmiş. Genel Kurula yeni bir teklif vereceğim Ada için yeni bir ihale açalım. Her geçen gün orada para kaybediyoruz. Görevi devraldığımızdan itibaren 3 yıl içinde gelirlerimiz 1 milyar TL'yi aştı."